A lucrat 14 ani ca menajera, iar acum este cunoscuta ca actrita la Atena. Este povestea unei moldovence care a plecat din tara ca sa castige un ban. Desi nu a renuntat sa ingrijeasca de gospodariile grecilor. Valentina Ursache canta si danseaza pe scena unui teatru din capitala elena.

Publicat:27.05.2017, 16:09


Valentina Ursache este din Soroca si plecat inca acum 14 ani din Moldova in Grecia pentru a  strange un ban. S-a angajat ca menajera si lucreaza si acum. Spune ca a trecut prin vremuri grele, mai ales cand Grecia s-a confruntat cu  criza economica.

Valentina URSACHE ”Sa va duceti la casa voastra – asta auzeam în autobuz sau pe strazi. Ei ne spuneau ca le luam locurile de munca. Dar noi facem munca pe care ei nu vor sa o faca, munca murdara.”

Intre timp, in viata ei a mai aparut un job, care i-a adus si faima. Este actrita de teatru si alaturi de prietenele sale din Bulgaria, Albania si Filipine, care deasemenea sunt menajere, joaca rolul unor imigranti in Atena. Povestea lor a atras atentia jurnalistilor locali, care au facut un reportaj. 

Valentina URSACHE ”Eu am trecut prin umilinta. Acum vreau ca cei care m-au tratat rau, sa vina si sa ma vada pe scena.”

Cea mai mare dorinta a femeii este ca familia ei sa fie mandra de ea.

Valentina URSACHE ”Într-o zi le voi putea spune nepotilor mei ca bunica lor nu era doar o menajera, dar si o actrita de teatru.”