Un microbuz din Republica Moldova cu 7 pasageri la bord care se deplasa spre Italia s-a rasturnat intr-un sant in localitatea Stanca din Iasi. Tragedie a avut loc in acesta dupa-amiaza. O persoana a murit, iar sase au fost ranite.

Publicat:11.10.2016, 14:52

Accidentul a avut loc in aceasta dupa amiazape o portiune de drum care nu este reabilitata, iar carosabilul era umed. Soferul ar fi pierdut controlul volanului  si a iesit in afara carosabilului, rasturnindu-se pe camp.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Iasi la locul accidentului s-au deplasat mai multe ambulante si echipaje de salvatori.

Silvia BOLOHAN, PURTÄ‚TOR DE CUVÂNT, INSPECTORARUL SITUATII DE URGENTÄ‚, IASI: “O persoana se afla in stop cardio-respirator s-au efectuata manevre de resuscitare, dar din pacate a fost constatat decesul. Cele sase peroane au fost transportate la spitalele din municipiul Iasi, trei se afla la spitalul de Neurochirurgie si trei la Spitalul Sfantul Spiridon”. 

Femeia care a decedat ar avea aproximativ 60 de ani si ar fi fost proiectata in aer prin trapa microbuzului.

Anca VÂJIAC, OFITER DE PRESÄ‚, INSPECTORATUL DE POLITIE, IASI: "Din primele informatii, se pare ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de pe carosabil si a pierdut controlul intr-o curba."

Potrivit reprezentantilor Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova la locul accidentului s-a deplasat Consulul Republicii Moldova care a acordat asistenta necesara victimelor.  

Potrivit ofiterului de presa a Inspectoratului de Politie Iasi, soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a iesit negativ. Microbuzul nu ar apartine nici unei firme de transport, cel mai probabil fiind vorba despre o cursa ocazionala.A fost deschis o cauza penala pentru vatamare din culpa.