Google+

Avocatul familiei lui Andrei Braguta: "O sa cerem deshumarea, iar un expert ONU va efectua expertiza post-mortem". Ce arata rezultatele ultimei expertize medico-legale

Procurorii au primit rezultatul ultimei expertize medico-legale in cazul mortii lui Andrei Braguta. Aceasta arata ca, totusi, barbatul s-a stins pentru ca avea preumonie severa, si nu din cauza loviturilor primite.

 

Avocatul familiei barbatului sustine ca, deocamdata, nu a studiat in totalitate raportul de la Procuratura privind rezultatele expertizei, insa, chiar si asa, magistratul spune ca va inainta un demers catre autoritati, prin care va cere deshumarea cadavrului pentru ca, ulterior, un expert ONU sa efectueze expertiza post-mortem.

 

Pana acum, 3 politisti si doi detinuti, care s-au aflat in aceeasi celula cu barbatul, au fost arestati, iar 2 sefi de la penitenciarele 13 si 16 au fost demisi.

 

Unul dintre cei doi detinuti spune ca Andrei Braguta a fost adus snopit in batai si aruncat in celula 9, iar el impreuna cu ceilalti colegi nu au facut decat sa se apere.

 

Boris BOLOGAN, BANUIT:  El sarea in cap la noi cu pielea, ca o balerina. Noi i-am strans mainele, rugam politia sa vina sa-l ia si nu veneau si gata. - Dar cum i-ati strans mainele? - Ii puneam mainele dupa spate, il tineam, chemam ambulanta. - Dar v-a batut Andrei Braguta? - Nu, ne-a mai batut.”

Cazul a avut loc la sfarsitul lunii august. Tanarul de 31 ani a ajuns la puscarie, dupa ce s-a luat la harta cu inspectorii de patrulare, care l-au amendat pentru depasirea limitei de viteza. Rudele barbatului acuza oamenii legii ca l-ar fi batut in timp ce se afla in arest preventiv acolo si astfel ar fi survenit decesul.

 

Totusi, initial administratia puscariei spunea ca tanarul s-a stins de pneumonie. Medicii legisti spun ca barbatul s-a stins pe 25 august, insa resposabilii de la DIP sustin ca acesta a murit pe 26 august. Familia barbatului spune ca se va adresa si la CEDO.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn