Activistul civic din Carpineni acuzat ca ar fi agresat oamenii legii, desi spune ca el este cel batut de politisti, a fost eliberat din izolator. Curtea de Apel a decis ca Valeriu Rachiu va sta in arest la domiciliu. Totodata, pe numele politistilor care l-ar fi agresat pe acesta a fost deschis un proces penal.

Publicat:12.06.2018, 14:19

Tot avocatul lui Valeriu Rachiu sustine ca pe numele politistilor, care l-ar fi agresat pe barbat, a fost deschis un proces penal. Maine acestia ar urma sa fie audiati de procurori. Activistul civic din Carpineni urmarea activitatea politiei din sat, iar la un moment dat ar fi surprins agentii la jocurile de noroc sau fumand in spatii publice. Filmuletele le posta pe internet.

Intr-o zi, barbatul l-ar fi surprins beat pe inspectorul de sector, in timpul orelor de munca. Acesta a chemat oamenii legii, care, potrivit avocatului sau l-au luat la pumni pe activist. Ulterior acesta a fost retinut, apoi arestat pentru 30 de zile.

Contactat de noi politistul de sector din Carpineni, Igor Renita, ne-a spus ca nu era in stare de ebrietate in acea zi si ca el a fost agresat.