Titanic II, replica moderna a celebrului Titanic, care s-a scufundat in 1912, ar putea fi lansat pe mare in 2022. In prima sa calatorie, Titanic II va avea la bord aproape acelasi numar de pasageri ca si primul vas.

Publicat:24.10.2018, 05:46

Omul de afaceri si politicianul australian Clive Palmer, aflat în spatele initiativei controversate, a anuntat, în septembrie, ca proiectul a fost reluat, dupa o disputa financiara cu guvernul chinez care a oprit dezvoltarea lui în 2015. Ideea a fost lansata pentru prima data în 2012, relateaza CNN.

Se presupune ca noua nava va fi o copie identica a celei scufundate în 1912, în urma unei coliziuni cu un aisberg. Pentru prevenirea unui nou dezastru, Titanic II va fi echipat cu mult mai multe barci de salvare. Mai mult, va avea echipamente moderne de navigatie si radar.

“Nava va reface calatoria originala, ducând pasageri de la Southhampton la New York, dar apoi va calatori pe glob, inspirând si încântând lumea”, a declarat magnatul australian Clive Palmer.

Titanic II va face prima calatorie cu aproximativ 2.400 de pasageri la bord. Pachebotul de lux va pleca din Dubai si dupa o calatorie de doua saptamâni ar trebui sa ajunga în Southampton, Marea Britanie. De acolo va avea acelasi traseu ca nava originala, care ar fi trebuit sa ajunga la New York.

Replica Titanicului va costa 500 de milioane de dolari. Nu au fost facute publice informatii despre preturile biletelor si nici despre momentul în care acestea vor fi disponibile.

Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg, în nordul Oceanului Atlantic, în timpul calatoriei sale inaugurale, de la Southampton  la New York. Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, facând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se afla pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

Sursa: CNN