Google+

Astazi urmeaza sa fie examinate demersurile procurorilor privind arestarea preventiva in privinta celorlate persoane retinute in urma perchezitiilor de la Curtea de Apel, dar si la Judecatoria Centru

Astazi urmeaza sa fie examinate demersurile procurorilor privind arestarea preventiva in privinta celorlate persoane retinute in urma perchezitiilor de la Curtea de Apel, dar si la Judecatoria Chisinau cu sediul in Centru.

 

Ieri, 5 judecatori au fost adusi in fata instantei. Judecatoarea de la Curtea de Apel, Liubovi Branza, sotia decanului facultatii de Drept de la Universitatea de Stat, care a fost retinut acum doua saptamani, tot pentru coruptie, isi va petrece urmatoatele 30 de zile in izolatorul CNA. Decizia a fost luata in lipsa acesteia, iar avocatul sau sustine ca ea este nevinovata.

 

Si Svetlana Tizu, judecatoare la Judecatoria sectorului Centru va sta in izolatorul CNA. Judecatorul a admis partial demersul procurorilor si a emis un mandat de 20 de zile de arest preventiv pe numele acesteia. Avocatul judecatoarei sustine ca masura preventiva este neintemeiata. Si acest demers a fost examinat in lipsa magistratei.

 

Si judecatoarea Victoria Hadarca s-a ales cu un mandat de arest in izolator pentru 20 de zile. O masura de reprimare mai blanda, de 30 de zile de arest la domiciliu, a primit judecatoarea de la Curtea de Apel, Galina Moscaliuc, care in trecut a examinat mai multe dosare de rezonanta.

 

Ea i-a mentinut pedepsa cu inchisoare fostului premier, Vlad Filat si l-a achitat pe politistul Ion Perju, acuzat ca i-ar fi aplicat lovitura fatala lui Valeriu Boboc, decedat in noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

 

Judecatoarea de la Curtea de Apel, Ludmila Ous, la fel a plecat acasa, unde va sta in arest la domiciliu timp de 30 de zile.

 

In total zece persoane au fost retinute, printre ele fiind si un procuror, dar si si un medic.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn