Google+

Au batut palma, insa conditiile sunt dure. La ce numitor comun au ajuns localnicii din Bubuieci cu autoritatile locale privind gunioiul: Au semnat un acord - VIDEO

Au batut palma, insa conditiile sunt dure. La ce numitor comun au ajuns localnicii din Bubuieci cu autoritatile locale privind gunioiul: Au semnat un acord - VIDEO
Embed:

Au batut palma, insa conditiile sunt dure. Localnicii din Bubuieci au ajuns la un numitor comun cu autoritatile locale si au permis in zori autospecialelor cu gunoi sa descarce deseurile la groapa din localitate. In schimb, municipalitatea s-a angajat ca in 45 de zile sa gaseasca un alt loc de depozitare a deseurilor, iar groapaa de la Bubuieci sa fie inchisa si conservata. Acordul a fost semnat la miez de noapte, pentru ca in zori, muncitorii de la autosalubritate sa reia evacuarea gunoiului din Chisinau.


Odata cu deblocarea drumului spre gunoistea din Bubuieci, muncitorii de la autosalubritate lucreaza contra cronometru. S-a adunat prea mult gunoi.

 

"Va spun ca nu am cand, am aşaian, pentru niste dobitoci o sa lucram si noaptea.”

 

Pubelele doldora cu pungi au fost in sfarsit golite, dupa doua zile in care capitala a aratat ca o gunoiste.

 

Petru GONTEA, ŞEF DIRECȚIA LOCATIV COMUNALĂ, CHIŞINĂU „Speram pana marti sa revenim la normalitate”

 

Localnicii au batut palma cu municipalitatea si au acceptat se renunte la proteste, dar nu pur si simplu. Responsabilii de la Chisinau trebuie sa convinga oamenii de la Tantareni sa permita redeschiderea poligonului de acolo sau sa gaseasca un alt  loc pentru depozitarea deseurilor. Cat tine de mormanele cu gunoaie de la Bubuieci, ele ar urma sa fie acoperite si conservate. Duhoarea din localitate a fost motivul pentru care oamenii au iesit in strada. Acestia se plang ca resturile acumulate in preajma ar fi cauza mai multor boli, lucru confirmat si de Centrul Municipal de Sanatate Publica.

 

Luminita SUVEICA, SEF CENTRUL MUNICIPAL DE SANATATE PUBLICA “La Bubuiei, au crescut maladiile diareice acute cu 87 de % intr-un an. A crescut cancerul, in cazuri concrete, de la 57 la 87.”


Gunoistea de la Bubuieci a fost redeschisa in ianuarie 2011, dupa ce a fost blocata evacuarea deseurilor la Tantareni, tot in urma unui protest al localnicilor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn