Dupa o pauza de o luna au fost reluate lucrarile de dezinsectie si deratizare a blocurilor din Chisinau. Subsolurile sunt stropite cu solutii speciale iar pentru soareci si sobolani este folosit grau otravit.

Publicat:10.08.2018, 13:34

Timp de o luna dezinsectia si deratizaria blocurilor nua fosrt posibila deoarece Centrul de Sanatate publica din Chisinau se afla in proces de reorganizare. Acum un alt agent economic se ocupa de lucrarile, care costa aproximativ un milion de lei. 

Oamenii se plang ca subsolurie sunt pline de purici.

“Este un miros din subsol si avem nevoie sa vina sa stropeasca. Sa faca o dezinfectie, sunt si sobolani in subsol si musculite.”

 "Este neplacut, dar e bine pentru ca sa nu fie taracani si sobolani.”

Ruslan SILIVANOV, DIRECTOR IM GESTIONAREA, FONDULUI LOCATIV, NR.1: “Urmeaza lucrari de deratizare si dezinsectie, ele se fac conform graficului care il avem. De doua ori pe an, baietii merg cu deratizarea primul lucru apoi merg baietii cu dezinfectie.”

 Muncitorii spun ca substanta cu care stropesc subsolurile este foarte toxica si abia dupa 24 de ore este permis accesul.

“Toate aceste insecte, incurca oamenilor. Aceasta este din cauza umiditatii. Este foarte umed in subsol nu sunt de la pisici.”

Responsabilii de la directia-locativ comunala spun ca dupa ce se vor incheia lucrarile planificate, vor interveni suplimentar, doar acolo unde vor exista solicitari din partea locatarilor.

Pe Instagram-ul ProTv Chisinau gasiti imaginile momentului din Moldova, dar si din lume!