Google+

Autobuzele au disparut din PMAN. "Expozitia" s-a terminat inainte de vreme, dupa ce ieri a fost semnat contractul. Ce spun autoritatile

Autobuzele au disparut din Piata Marii Adunari Nationale. "Expozitia", anuntata pana in ziua alegerilor, adica pana duminica, s-a terminat inainte de vreme, dupa ce ieri a fost semnat contractul.

 

Potrivit autoritatilor, astazi, la ora 10:00, la Parcul Urban de Autobuze va avea loc receptionarea primului lot de 25 autobuze, model „ISUZU Cityport”, din cele 31 achizitionate. 

 

Anterior, autoritatile spuneau ca autobuzele vor sta la expozitie pana pe data de 24 februarie. 

 

Achizitionarea celor 25 de autobuze a fost insotita de un sir intreg de acuzatii. Initial, o firma din Romania a contestat licitatia organizata de primaria Chisinau, spunand ca a oferit un pret mai mic decat cel propus de compania castigatoare si o garantie mai mare la autobuze. Ulterior, mold-street.com a scris ca autoritatile locale au desemnat invingator in concurs nu un dealer oficial, ci un intermediar, inregistrat in zona separatista Ciprul de Nord. 

 

La cateva zile dupa licitatie, 25 de autobuze Isuzu au fost parcate in Piata Marii Adunari Nationale. Primarul interimar, Ruslan Codreanu, spunea ca, de fapt, firma care s-a angajat sa le livreze a organizat o expozitie si ca nimic nu este batut in cuie - adica primaria isi rezerva dreptul sa nu cumpere autocarele. Fostul edil, Dorin Chirtoaca, a fost sa vada autobuzele si a scris pe Facebook ca a gasit inscriptii care arata ca acestea sunt produse in 2017, a vazut  semne de uzura si, respectiv, crede ca ar fi la mana a doua. Ruslan Codreanu a negat. Dupa asta, Chirtoaca a mai scris ca aceste vehicule ar fi putut fi dintr-un lot inundat in Turcia in timpul unor intemperii din anii precedenti, acuzatii respinse de primarie. Codreanu a anuntat ca joi va prezenta un comentariu oficial.  

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn