Parcul Valea Trandafirilor, transformat in santier, va fi gata la vara, promit autoritatile. Proiectul arata ca la intrare va fi construit un havuz muzical, iar oamenii se vor putea plimba printre jeturile de apa. In mai, acolo va fi deschis un complex sportiv. Pentru renovare, primaria a alocat in jur de 40 de milioane de lei, cam cat ar costa opt troleibuze fara fir.

Publicat:28.03.2019, 16:36


Constructia de la intrarea in parcul Valea Trandafirilor, care candva a fost un havuz, dar a fost lasata de izbeliste ani la rand, a inceput sa fie demolata.

“Lucram”

“Imi amintesc ca aici era cinematograful alaturi, acolo havuzul, veneau oameni.”

Autoritatile municipale anunta ca in locul vechiului havuz va aparea unul nou. Acesta va fi pietonal, adica oamenii se vor putea plimba printre jeturile de apa care vor tisni in ritmul muzicii si vor fi iluminate pe timp de noapte. Rezultatul final, pentru care primaria a alocat 3,6 miloane de lei, il vom vedea in luna iulie, spun functionarii de la primarie. 

Deocamdata parcul arata ca un santier, unde se aud tractoarele si instrumentele. Acum muncitorii lucreaza la asfaltarea aleilor si constructia pistei pentru biciclisti.    

Andrei RUSU, DIRIGINTE DE SANTIER:O sa facem aici panta pentru doamne cu carucioare. Pe partea cealalta o sa fie o pista pentru ciclisti."

La celalalt capat al aleii principale am putea da de un complex sportiv modern. Si aici lucrarile sunt in toi. Acesta se va intinde pe o suprafata de peste un hectar unde va fi un teren de volei, unul de baschet, altul de workout, de badminton, dar si un miniteren de fotbal.
AMBIANTA 

Principala atractie, insa, ar urma sa fie skateparkul, unde vor putea fi organizate campionate, spun reprezentatii municipalitatii.  

Adrian CULAI, CONSILIER MUNICIPAL, PLDM: “Suntem la faza turnarii betonului pe rece, asteptam baietii din Sankt Petersburg sa instaleze si figurinele. Probabil, vom pune o limita de varsta - de la 12 ani.”

Consilierul municipal spune ca acest complex va fi inagurat in luna mai. Doritorii vor putea practica sportul gratis, iar zona fi supravegheata de paznici care vor asigura ordinea. 

Adrian CULAI, CONSILIER MUNICIPAL, PLDM:Noi il dam in gestiune la Spati Verzi. Oraganizatiile sportive vor trebui sa rezerveze terenurile, vom elabora un regulament.”

In acest complex sportiv municipalitatea investeste 19 miloane de lei, din care 6 milioane au fost platite doar pentru proiectare. Pentru lucrarile de renovare a parcului, impreuna cu iluminatul care a fost inaugurat anul trecut, primaria a alocat in jur de 40 de milioane de lei, cam atat cat ar costa opt troleibuze fara fir asamblate la Chisinau.