Un functionar public din Moldova poate castiga un milion de lei, muncind la o institutie de stat. Cel putin atat a castigat anul trecut guvernatorul Bancii Nationale, Sergiu Cioclea, care si-a anuntat ieri plecarea din functie.

Publicat:21.11.2018, 09:48

Potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul avere.md, in 2017, Sergiu Cioclea a ridicat un salariu anual de 1.251,8 mii de lei, ceea ce ar insemna cate 104,316 mii de lei.

In document este indicat ca Cioclea are un apartament de 75,9 metri patrati, in valoare de 630.376 mii de lei. 


Ieri, Sergiu Cioclea si-a anuntat demisia din functia de guvernator BNM. Acesta nu a explicat clar care este motivul plecarii sale. In discursul sau, guvernatorul a citit un plan strategic pentru anul viitor pe care spune ca il va lasa succesorului sau ca sa-l indeplineasca.

Totodata, seful BNM a venit cu un apel ca structurile europene sa nu intrerupa programele de finantare. Sergiu Cioclea a venit la conducerea Bancii Nationale in 2016. Canditatura sa a fost sustinuta in Parlament de 61 de deputati.

VEZI SI: Unii functionari publici din tara noastra ridica lunar lefuri de zeci de mii de lei. Declaratiile de avere depuse de acestia la Autoritatea Nationala de Integritate