Google+

Avocatii lui Ilan Sor si procurorul de caz au primit sentinta motivata in dosarul Sor, ceea ce permite ca dosarul sa ajunga la Curtea de Apel - VIDEO

Avocatii lui Ilan Sor si procurorul de caz au primit sentinta motivata in dosarul Sor, ceea ce permite ca dosarul sa ajunga la Curtea de Apel - VIDEO
Embed:

Avocatii lui Ilan Sor si procurorul de caz au la dispozitie 15 zile pentru a contesta sentinta primarului de Orhei, prin care acesta a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare. Astazi ei au primit sentinta motivata in dosarul Sor, ceea ce permite ca dosarul sa ajunga la Curtea de Apel. Aflat in libertate, primarul de Orhei isi va executa pedeapsa, doar dupa ce a doua instanta se va pronunta, se arata in decizia judecatorie Buiucani. Sor a lipsit de la sedinta, pe motiv ca are de lucru la primarie.


Magistratii de la judecatoria Buiucani si-au motivat decizia in 104 pagini, care in urmatoarele zile ar urma sa apara pe site-ul instantei, astfel deocamdata nu se stie ce contine exact aceasta.

 

Avocatii ne-au spus ca urmeaza sa studieze documentul ca sa-l  poata contesta si ca nu intentioneaza sa il faca public. Acum cateva saptamani, avocatii au cerut ca lui Sor sa i se permita sa plece la Bruxelles, acolo unde ar fi asteptat de cativa europarlamentari pentru a discuta despre dosarul sau.

 

Denis ULANOV, AVOCAT: “Invitaţia este încă în vigoare, demersul nu a fost încă examinat, aşa cum magistratul căruia i-a fost repartizată cererea se afla în concediu. Din câte ştiu, fie că a revenit, fie că urmează să revina şi se va examina.”

 

 Procurorii spun ca vor contesta si ei sentinta primei instante si vor insista ca Sor sa fie condamnat nu la 7 ani si 6 luni de inchisoare, ci la 19 ani, asa cum au cerut initial.

 

Sor a fost condamnat recent la 7 ani si 6 luni de inchisoare, acuzat de procurori ca ar fi obtinut din Banca de Economii peste 5 miliarde de lei, pe care i-ar fi spalat ulterior prin firmele sale off-shore. El se declara nevinovat.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn