Gruparea terorista Stat Islamic a revendicat atentatele comise duminica in Sri Lanka, in urma carora peste 320 de oameni au murit, potrivit unui nou bilant. Intre timp, ministrul Apararii a declarat ca atacurile ar fi o razbunare pentru masacrul din Noua Zeelanda din luna martie, cand un individ a deschis focul in doua moschei.

Publicat:23.04.2019, 19:12

Primele elemente ale anchetei referitoare la atentatele din Sri Lanka indica faptul ca acestea au fost comise ca razbunare pentru masacrul de la Cristchurch, din Noua Zeelanda, unde pe 15 martie un individ a deschis focul in doua moschei si a ucis 50 de oameni.

Declaratiile au fost facute astazi de ministrul apararii din Sri Lanka. Oficialul spune ca exploziile au fost provocate de doua grupari islamiste locale.

Intre timp, gruparea terorista Stat Islamic a revendicat atacul de duminica, insa nu a prezentat dovezi ca ar sta in spatele acestuia. Presa straina scrie ca numarul victimelor a crescut pana la 321 de persoane.

Politia a retinut pana acum 40 de suspecti si a facut perchezitii in 20 de case. Presa straina a publicat imagini de pe o camera de supraveghere care il arata pe unul dintre posibilii atacatori. Barbatul, care are un rucsac in spate, intra in biserica, iar in scurt timp acolo s-a produs o deflagratie. Politia a precizat ca nu va comenta inregistrarea pana cand nu sunt dovezi clare ca este vorba de un atacator. Opt explozii aproape simultane s-au produs in dimineata de duminica in cateva hoteluri si la o biserica din Sri Lanka.