A fost o zi decisiva pentru Vlad Filat. Curtea Suprema de Justitie a calificat drept inadmisibila solicitarea avocatilor de a casa sentinta prin care fostul premier a fost condamnat la 9 ani de inchisoare. Pentru ca este ultima instanta nationala, lui Filat nu-i ramane decat sa mearga la CEDO, unde avocatii spun ca fostul premier isi va gasi dreptatea.

Publicat:12.12.2017, 15:57

Igor POPA, AVOCATUL LUI VLAD FILAT: "Este absolut regretabil ca Curtea Suprema a respins recursul. Noi asa cum am spus si mai devreme in dosarul lui Vlad Filat nu se pune punct, dar mai degraba incepem de la capat. Imi pare foarte rau ca pana atunci Vlad Filat va fi izolat de societate si de cei dragi.

Cred ca magistratii care l-au condamnat ilegal pe clientul nostru vor purta raspundere penala pentru acest fapt si asa cum ati auzit, probabil, cazul premierului Georgian de la Besliu este  unul analogic ca si a lui Vlad Filat si credem ca la fel si clientul nostru va fi indreptatit si reabilitat de catre CEDO. La CEDO noi deja am depus 2 cereri."
Potrivit avocatilor, decizia Curtii Supreme de Justitie de a respinge recursul in anulare inseamna ca fostul premier a epuizat toate caile nationale de atac. Igor Popa a mai depus anterior 2 cereri la CEDO. Una in 2015, prin care Vlad Filat s-a plans de conditiile de detentie din penitenciarul 13, iar cealalta a fost depusa anul acesta. Acolo, fostul premier a invocat ca pe parcursul procesului de judecata, i-au fost incalcate mai multe drepturi. 

Intr-un interviu pentru Ziarul de Garda avocatul Igor Popa a transmis mesajul lui Vlad Filat inainte de decizia de astazi. Fostul premier sustine ca-si doreste un proces public, in care sa fie examinate probele, dar nu “denunturi mincinoase”. Vlad Filat este condamnat la 9 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si corupere pasiva. Anterior Filat a repins acuzatiile care i se aduc si a calificat dosarul sau drept unul politic.