Baietelul de 2 ani din Leova care ieri a fost lovit de un tren a suportat o interventie chirurgicala dificila. Medicii de la Institutul Mamei si Copilului sustin ca micutul a suferit o fractura grava la craniu si va avea nevoie de timp pentru a se recupera. Acum, copilul se afla in coma.

Publicat:21.06.2017, 12:36


Aseara in jurul orei 20, baietelul de 2 ani a fost adus la Institutul Mamei si Copilului din capitala cu o ambulanta a serviciului  Aviasan. Impreuna cu micitul a venit si mama acestuia, care insa a evitata sa discute cu jurnalistii. Copilul era in stare critica, sustin medicii. 

Tatiana PASICOVSCAIA, SEF SECTIE REANIMARE IMC "Fractura craniana si avea soc traumatic. Copilul a fost pregatit pentru operatie. A fost scos din soc. A avut loc trepanarea craniului si au fost eliminate fragmente ale osului cranian.” 

Interventia a durat aproximativ o ora, iar acum baietelul se afla in coma. Specialistii dau prognoze bune si spun ca micutul se afla deja in stare stabila si respira singur. Totusi, va avea nevoie de timp ca sa se restabileasca. 

Tatiana PASICOVSCAIA, SEF SECTIE REANIMARE IMC "Este posibil sa sa aleaga cu edem cerebral. Având în vedere ca copilul a suferit o contuzie a organelor interne, inclusiv a plamânilor, este posibila aparitia pneumoniei."

Copilul de doar 2 ani a ajuns la spitalul din Leova, dupa ce ieri dimineata a fost lovit de o locomotiva.

Potrivit politiei, totul s-ar fi intamplat cand micutul cu fratele sau de 10 ani a mers la strans iarba si se jucau pe cale ferata. Mecanicul spune ca a claxonat si a folosit frana de urgenta, dar impactul nu a mai putut fi evitat. Cazul este investigat de politie.