Google+

"Basarabia, pamant romanesc!" Podul de Flori, reconstituit la frontiera moldo-romana: "Bine ati venit acasa!" - VIDEO si FOTO

Podul de Flori din anul 1990 este reconstituit astazi la frontiera moldo-romana. Sute de tineri, inarmati cu tricolor, scandeaza "Unire!', "Basarabia, pamant romanesc!", "Traiasca si infloreasca, Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca", "Romania n-a avut granita la Prut", "Jos hotarul de la Prut".

 

12:28 - Pe scena au urcat Cristi Aldea-Teodorovici si Catalin Josan. Interpretii canta piesele consacrate ale cuplului Ion si Aldea-Teodorovici.

 

 

 

11:59 - Sub muzica patriotica, oamenii au incins o hora.

 

 

11:53 - Pe scena evolueaza un ansamblu folcloric.

 

 

 

11:46 - Pe scena evolueaza un cor de copii. Oamenii iau cuvantul la microfon, indemnand neamul romanesc la Unire si recitand poezii.

 

11:34 - Manifestantii desfasoara un program artistic. Pe o scena improvizata, artisti imbracati in straie nationale interpreteaza cantece patriotice.

 

 

 

11:11 - Oamenii au fost intampinati la vama romaneasca cu paine, sare si vin, dar si de o multime de cetateni din cealalta parte a Prutului, care scandeaza "Bine ati venit acasa". Oamenii scandeaza "Unire!" si "Jos hotarul de la Prut!", "Niciodata n-am avut granita la Prut".

 

 

 

Manifestatia este organizata de Tinerii Moldovei. Insotiti de muzica patriotica si flori, acestia pledeaza pentru Unirea Republicii Moldova cu Romania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa video: privesc.eu

Sursa foto: protv.md, capturi privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: podul de flori, podul de flori, podul de flori,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn