Bucatarii din ceramica, mese ornamentate cu muschi natural si instalatii neobisnuite de iluminat. Sunt noutatile in materie de design interior, expuse la un show organizat in aceste zile la Moldexpo. Unele articole au fost create intr-un singur exemplar, asa ca si preturile sunt pe masura.

Publicat:15.11.2018, 16:41


Asa poate arata salonul, in care va primiti oaspetii. Decorul cu crengute verzi si multe lampi, creeaza o atmosfera calda si primitoare. 

"Daca au venit oaspeti neasteptati, iar bucatele sunt puse deja pe masa, o sa puteti cu usurinta sa faceti un loc in plus pentru oaspeti. Este foarte comod si confortabil. Nu aveti nevoie de ajutorul unui barbat. Cu o miscare, masa de extinde si se aseaza la loc."

Designerii spun ca s-au gandit si la partea practica. 

"Daca aveti podea din lemn natural si nu vreti sa o zgaraiati, atunci va intoarceti, va ridicati, iar scaunul revine la pozitia initiala."

 Mai nou, spun specialistii, in materie de design interior, pe piata noastra au aparut bucatarii din ceramica. Bucataria a fost gandita pentru cei care pun accent pe lux si inovatii, dar, fireste, placerea costa. Un element indispensabil pentru un interior bine aranjat sunt instalatiile de iluminat. 

"O solutie interesanta de iluminat sunt lampile fara fir, care pot fi puse in apa. Sunt rezistente la apa. Pentru ca suntem in ajunul sarbatorilor de iarna, avem asemenea ghirlande, care pot fi puse chiar si intr-un acvarium cu apa."

Iar daca aveti lampi de perete si nu stiti cum sa le aranjati, la expozitie gasiti multe idei. De exemplu, le puteti instala in rame pentru tablouri. Unele articole au fost create intr-un singur exemplar si deja si-au gasit proprietarii. 

Au gasit solutii si cei care vor sa-si amenajeze spatiul pentru birou intr-un mod deosebit. Cum ar fi sa aveti muschi natural chiar in locuinta? Este posibil, spun specialistii. Acesta este conservat si poate fi aranjat oriunde va doriti. 

Putini au trecut astazi pe la expozitie, dar reprezentantii companiilor spera la mai multi vizitatori in weekend. In schimb, tinerii designeri au venit sa se inspire. 

"Acesta este singurul eveniment despre design interior, care are loc la Chisinau. Nu sunt foarte multe, asa ca am venit."

 Moldovenii inca nu sunt obisnuiti sa apeleze la designeri, atunci cand este vorba de amenajarea locuintei, spun tinerii. 

"Vor sa economiseasca."

Salonul international de mobila si design interior este la a opta editie si va avea loc pana pe 17 noiembrie.