Nici nu au inceput bine sa functioneze camerele video din capitala, ca a si aparut antidotul. O aplicatie pentru telefoane si tablete iti poate spune acum unde se afla cea mai apropiata intersectie care este supravegheata video. De asemenea telefonul iti da stire si daca este vre-un radar prin apropiere.

Publicat:07.02.2014, 17:19

Aplicatia Radar Map Moldova are harta cu toate intersectiile supravgehete video, iar fiecare din ele sunt marcate cu puncte verzi.

Deasemenea, in apropiere de camere, pe ecranul telefonului apare distanta pana la acestea. Am testat aceasta aplicatie pe Bulevardul Dacia, in apropiere de Aeroport.


Soferii spun ca o astfel de aplicatie este binevenita si spun ca i-ar putea ajuta sa scape de amenzi.


Aplicatia poate fi instalata pe smartphone sau pe tableta. Totodata, trebuie sa fii conectati la internet pentru a o putea utiliza.

Aceasta lucru bineinteles ii nemultumeste pe soferii care nu au telefoane performante.


Autorii aplicatiei sunt specialistii de la o companie de IT din capitala. Ei spun ca au facut-o pentru ei insa se bucura de succes. De asemenea, ei isi propun ca pe viitor aplicatia sa atentioneze soferii si cand depasesc limita de viteza. 


Aplicatia Radar Map Moldova a fost elaborata la sfarsitul lunii ianuarie si a fost deja descarcata de peste 6 mii de soferi.