Candidatul Andrei Nastas, clona liderului platformei DA, a degrevat din functia pe care o ocupa in Ministerul de Interne. Am incercat ieri sa-l gasim ca sa discutam despre inscrierea sa in cursa electorala in aceeasi circumscriptie cu Nastase, dar nu l-am gasit la locul de munca. Colegii barbatului au spus ca nu ne pot da numarul lui de telefon.

Publicat:10.01.2019, 09:38

Mihaela TABARCEA, REPORTER PROTV: „In aceasta cladire se afla institutia la care lucreaza Andrei Nastas. Nu l-am gasit astazi la locul de munca, pentru ca a degrevat din functie inca de pe data de 3 ianuarie. Despre asta ne-a spus seful lui Nastas, care nu a vrut sa comenteze decizia acestuia de a participa la alegeri”.

Lilian LEVANDOVSCHI, SEFUL CENTRULUI COMBATEREA TRAFICULUI DE PERSOANE AL MAI: „Politia este un organ apolitic, noi nu suntem implicati in activitati politice, de aceea si domnul Nastas a degrevat din aceasta functie pentru a participa in scrutinul electora.”

„Este o decizie a lui personala, nu este o decizie influentata absolut de nimeni.”

Lilian Levandovschi a spus ca nici nu ne poate ajuta sa luam legatura cu subalternul sau.

Lilian LEVANDOVSCHI, SEFUL CENTRULUI COMBATEREA TRAFICULUI DE PERSOANE AL MAI: „Numarul de telefon eu nu va pot oferi pentru ca este un numar personal si fara acceptul dumnealui nu as putea sa il ofer.”

Andrei Nastas intentioneaza sa candideze independent pe circumscriptia uninominala 33, tot acolo unde vrea sa se inscrie si liderul platformei DA.

Politistul Nastas a depus actele exact dupa Andrei Nastase, ceea ce inseamna ca vor figura alaturi in buletinele de vot.

Cotidianul.md scria ca Andrei Nastas a obtinut, cu doar 4 zile inainte de a se inscrie in cursa, licenta de avocat, desi stagierea a facut-o acum 6 ani si de cateva ori a picat examenele.

Potrivit portalului, e posibil ca acest lucru sa se fi intamplat pentru ca Nastas sa semene cat mai mult cu Nastase, care de asemenea este avocat. Politistul nu a comentat aceste afirmatii.

Circumscriptia numarul 33 cuprinde localitatile Sangera, Bacioi, Durlesti, Truseni si Codru. Acolo va candida deputatul PD, Constantin Tutu, liderul DA, Andrei Nastase, independentul Andrei Nastas, socialistul Vladimir Rosca, membrul Partidului Nostru, Ion Duca, fiul lui Grigore Vieru, Calin Vieru, membrul partidului Sor, Ion Bivol, dar si directorul liceului Gheorghe Asachi, Boris Volosatai.