R. Moldova urmeaza sa achite 1,1 milioane de lei din bugetul de stat pentru anul curent drept cotizatie de membru al Uniunii Europene de Radioteleviziune (UERT), alianta care organizeaza anual Concursul Muzical Eurovision.

Publicat:16.05.2018, 07:16

Suma respectiva (1 124 106 lei) se regaseste în proiectul de Hotarâre a Guvernului cu privire la achitarea din bugetul de stat pentru anul 2018 a cotelor de membru si a datoriilor Republicii Moldova fata de organismele internationale si regionale. Proiectul de Guvern urmeaza sa fie aprobat de Cabinetul de ministri în sedinta din 16 mai.

În total, din bugetul de stat urmeaza a fi achitate peste 63 de milioane de lei pentru onorarea datoriilor si achitarea cotelor de membru fata de 71 de organizatii internationale si regionale din care R. Moldova face parte.

În acest an, catre Consiliul Europei urmeaza a fi achitata suma de peste 7 milioane de lei, catre Organizatia Mondiala a Muncii – 4,9 milioane de lei, catre Programul Natiunilor Unite de Dezvoltare – 4,5 milioane de lei. Alte 5,3 milioane de lei vor constitui cotizatii de membru si datorii catre organizatiile CSI.

 


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD