Moartea tanarului din penitenciarul 13, a ajuns in vizorul Ministerului Justitiei dupa reportajul Pro TV. Intr-o postare pe facebook, Vladimir Cebotari, ministrul Justitiei anunta ca va asigura investigatia interna a acestui caz si va sesiza Procuratura Generala.

Publicat:31.08.2017, 06:05

"Decesul tanarului Andrei Braguta este unul extrem de regretabil, indiferent de cauze. Pe aceasta cale, exprimam condoleante rudelor si apropiatilor tanarului care nu mai este printre noi. Ministerul Justitiei, cu toata diligenta, va asigura investigatia interna a acestui caz si va sesiza Procuratura Generala a Republicii Moldova pentru a se verifica toate imprejurarile acestui deces, pentru ca si noi si cetatenii nostri sa primim raspunsuri la toate intrebarile pe care le avem. Daca vor fi gasite persoane care se fac vinovate de aceasta tragedie, acestea trebuie sa fie atrase la raspunderea cuvenita.", a scris ministrul Justitiei, Vladimir Cebotari. 

Astazi la ora 11:00, viceministrul Justitiei, Anatolie Munteanu si reprezentatii Departamentului Institutiilor Penitenciare, vor sustine o conferinta de presa pe marginea acestui subiect. 


Rudele afirma ca barbatul ar fi fost retinut acum doua saptamani, pentru ca se luase la harta cu agentii de patrulare. Polistitii l-ar fi amendat pentru depasirea limitei de viteza, iar el nu ar fi fost de acord. Dupa cele 72 de ore petrecute la inspectoratul Ciocana, acesta a primitt 30 de zile de arest in izolator la penintenciarul 13. 

Reportajul PRO TV de acum doua zile.