Google+

Chiar si dupa explozia din La soacra, unele localuri continua sa foloseasca butelii de gaz: Activitatea lor a fost sistata pana la inlaturarea neregulilor - VIDEO

Chiar si dupa explozia din La soacra, unele localuri continua sa foloseasca butelii de gaz: Activitatea lor a fost sistata pana la inlaturarea neregulilor - VIDEO
Embed:

Tot patitul...nu-i priceput. Chiar si dupa explozia din cafeneaua La soacra, unele localuri continua sa foloseasca buteliile de gaz. In urma verificarilor, s-au depistat cel putin sase astfel de localuri. Activitatea lor a fost sistata pana la inlaturarea neregulilor. Potrivit celor de la Situatii Exceptionale, mai grav este faptul ca si in apartamente oamenii gatesc la buteliile de gaz.


Aceasta este una dintre cafenelele despre care autoritatile au anuntat ca a fost inchise temporar din cauza ca utiliza in bucatarie o butelie de gaz. Totusi, cantina functiona astazi, insa nici urma de butelie. Proprietara localului ne-a spus ca aceasta a fost utilizata in vara, insa a fost scoasa de mult. Potrivit celor de la primarie, de la inceputul anului, sase localuri au fost inchise din cauza ca in interior se gaseau butelii de gaz.


Valentina CONSTANTINOV, SEF DIRECTIA COMERT: “Pentru toate sase au fost intocmite proiecte de dispozitii, pentru incalcarea neregulilor.”


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “La distante de saptamani de la tragedia La soacra unii au gasit de cuviinta sa continue exploatarea ilegala a acestor instalatii.”


Si in multe blocuri din capitala, care nu sunt conectate la reteaua de gaz, oamenii continua sa foloseasca butelii la gatit.Un astfel de bloc este si pe strada Albisoara.VOX:“mie imi trebuie sa stau cu moartea sub cap.”


“Sunt altii care au, noi nu avem.”


Liviu MARZENCO, SEF-ADJUNCT, DIRECTIA SITUATII EXCEPTIONALE: “Avem un numar mare de blocuri locative, care mai intai au fost cu plite electrice, iar acum folosesc butelii de gaz.”


Iar sirul neregulilor poate continua.


Liviu MARZENCO, SEF-ADJUNCT, DIRECTIA SITUATII EXCEPTIONALE: “De multe ori ne intalnim cu cazuri cand canalele de ventilare se astupa cu aceeasi hartie si scoci. Asta este inadmisibil.”


Legea spune ca cei de la Situatii Exceptionale pot face verificari selectiv, asa ca se mizeaza si pe constiinta oamenilor. 


Liviu MARZENCO, SEF-ADJUNCT, DIRECTIA SITUATII EXCEPTIONALE: “Ceea ce tine de agentii economici, ori ca reusesc sa le ascunda, ca nu le depistam.”


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Unde ajung si unde nu pompierii depinde de ei cum isi organizeaza lucru. Fiecare este obligat sa respecte legea. Faptul ca cineva primeste permis de conducere, asta nu inseamna ca trebuie sa-i pedepsim pe cei de la scoala de soferi sau Registru.”


In incendiul de acum o luna din cafeneaua La Soacra, 16 persoane au fost ranite, 14 fiind spitalizate. 4 persoane, inclusiv cele 3 femei transferate la un spitalul de Arsi din Bucuresti, au murit. Administratorii, care sunt sot si sotie se afla in arest. Recent mandatul acestora a fost prelungit cu inca 30 de zile. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn