A nins toata noaptea in capitala, asa ca in aceasta dimineata orasul era paralizat. Oamenii au asteptat minute in sir transportul public, soferii care au pornit la drum au stat in ambuteiaje, iar pietonii si-au facut cu greu carari pe trotuarele acoperite de zapada. Asta desi autoritatile spun ca drumarii au lucrat non-stop.

Publicat:11.01.2019, 11:37

La Chisinau a nins neincetat mai bine de 12 de ore.   

Asa ca angajatii de la Regia Autosalubritate spun ca au iesit cu noaptea in cap sa curete trotuarele cu maturi si lopeti.

„De la ora 5 dimineata. Am inghetat."

Pornirea la drum a devenit o adevarata provocare si pentru cei care au ales sa o faca cu masina.

„Multi insa le-au lasat acasa, asa ca in curtile de blocuri puteau fi vazute zeci de autoturisme acoperite de zapada, semn ca nu au fost inca urnite din loc. Cei care totusi si-au scos masinile pe strazile capitalei, au stat in ambuteiaje.”

Asa ca, in jurul orei 9, orasul era paralizat, dupa cum aratau si aplicatiile GPS. Aproape toate strazile principale erau colorate cu rosu, semn ca erau blocate. Asa bunoara se circula pe strada Alecu Russo.

Situatia nu a fost mai buna nici pe bulevardul Mircea cel Batran de la Ciocana, unde masinile circulau bara la bara. 

Chiar daca autospecialele curatau strazile, zapada se asternea repede la loc. 

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: „Aceasta este o situatie in care autospecialele nu pot sa intervina din cauza acestor masini parcate pe marginea drumului. Ca sa curete zapada sirul de automobile ar trebui sa fie evacuate.”

Unii soferi au avut nevoie de ajutor.

Le-a fost pusa rabdare la incercare si celor care au asteptat transportul public in statii.

Dar si pietonilor.

Si pentru ca ninsoarea nu se mai oprea, unii locatari au pus mana pe lopeti ca sa-si curete curtile blocurilor in care locuiesc.

Autoritatile sustin ca de dimineata cele peste 30 de autospeciale care intervin pe strazile din oras, au presarat peste 500 de tone de material antiderapant. Ninsori slabe se asteapta in capitala pana la sfarsitul sapatamanii.