Cinci persoane, printre care doi procurori, un ofiter superior de urmarire penala, un ofiter, precum si un fost politist au fost retinuti, ieri de Procuratura Anticoruptie, pentu ca au pretins de la administratorul unei firme bani, pentru al elibera din detentie si a inceta cauza penala in care acesta era cercetat. Despre asta se anunta intr-un comunicat emis de procuratura generala.

Publicat:17.01.2018, 11:41

Potrivit Ziarului de Garda, cei doi procurori retinuti ar fi Roman Clim si Eugen Tifoi, angajati la Oficiul Ciocana al Procuraturii din Chisinau. Potrivit procurorilor, omul de afaceri, impreuna cu inca doi colegi, erau cercetati penal pentru evaziune fiscala in proportii mari.

Anul trecut, banuitii au pretins de la omul de afaceri bani pentru al elibera din detentie si a inceta cauza penala. Dupa primirea unei parti din suma pretinsa, procurorii impreuna cu politistii au aranjat eliberarea celor trei oameni de afaceri din arest preventiv – sub control judiciar si le-a returnat o parte din obiectele si actele ridicate in timpul perchezitiei.

Contactat de Protv, seful Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, nu a raspuns la telefon pentru a ne oferi informatii despre suma solicitata. Cei cinci au fost retinuti pentu 72 de ore si risca pana la 15 ani de inchisoare.