Google+

Cine este seful de la Primarie retinut intr-un dosar de coruptie si ce avere declara acesta - Ziarul de Garda

Seful adjunct al Directiei generale arhitectura, urbanism si relatii funciare a Primariei Chisinau, Alexei Țurcan, a fost retinut astazi, 19 octombrie, de catre ofiterii Centrului National Anticoruptie intr-un dosar de coruptie. Acesta este banuit ca, impreuna cu alti angajati ai Primariei, ar fi organizat o schema infractionala, prin intermediul careia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de constructii din Chisinau, scrie ZdG.md.

 

În 2017, Țurcan a ridicat un salariu de circa 147 de mii de lei de la Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare (DGAURF), iar soţia sa a primit un salariu de aproape 138 de mii de lei de la Institutul municipal de proiectări „Chişinău Proiect” .

 

Şeful de la Primărie nu declară niciun apartament sau vreo casă, ci doar un garaj de aproape 21m2 pe care îl deţine din 2006, dar şi o altă avere imobiliară de circa 36m2, al cărei proprietar este din 2004.

 

Totuşi, funcţionarul de la Primărie declara în 2016 că are un apartament de aproape 62 m2 şi o căsuţă sezonieră, bunuri care nu se regăsesc în declaţia sa pentru 2017. Țurcan nu declară pentru 17 nici vreun venit pe care l-ar fi obţinut din vinderea celor două imobile.

 

În declaraţia de avere Țurcanu a trecut  şapte terenuri agricole, pe care le-a procurat în 2004 şi în 2007. Funcţionarul conduce un automobil de model Opel Zafira, anul de fabricaţie 2005, pe care l-a procurat în 2007 şi al cărui valoare este de aproximativ 98 de mii de lei.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn