Dupa mai bine de 4 ore de pechezitii in biroul sau, Silviu Condrea, seful sectiei Radiologie si Tomografie Computerizata din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicala a fost retinut ieri de ofiterii Centrului National de Anticoruptie, pentru coruptie si abuz in serviciu.

Publicat:31.07.2018, 05:59

Ieri, dupa ore de audieri si perchezitii, ofiterii CNA au gasit in biroul lui Condrea, dar si intr-o caseta de valori care ii apartine si pe care o pastra intr-o banca din capitala, 80 de mii de euro, 50 de mii de dolari si 100 de mii de lei.

Ulterior, ofiterii CNA au mai indentificat o caseta de valori pe care functionarul o detinea la banca. Acolo se aflau 150 de mii de euro, bani pe care, potrivit autoritatilor, functionarul i-a adunat ilegal de la pacienti.

 

 

 

Perchezitiile au continuat si la domiciliul sefului sectiei Tomografie Computerizata si Radiologiei. In locuinta acestuia, ofiterii CNA au gasit 37 000 de euro, 18 dolari de euro si 114 000 de lei. 

banii gasiti la domiciliul functionarului

Functionarul este suspectat ca ar fi colectat bani de la pacientii asigurati, pentru a fi supusi unor investigatii, fara ca sumele sa fie inregistrate in evidenta spitalului. In aceasta schema ar fi fost implicati si alti angajati ai Centrului, care primeau bani pentru fiecare pacient.

Dupa perchezitiile de ieri, ofiterii CNA au retinut o asistenta medicala, doi registratori, dar si pe seful sectiei Tomografie Computerizata si Radiografie.

Silviu Condrea a fost decorat in 2014 de fostul presedinte Nicolae Timofti cu titlul onorific „Om Emerit”, scrie ZdG.md.

Silviu Condrea, escortat de ofiterii CNA catre domiciliul sau.

Banii din poza, sunt la numar dupa cum urmeaza: 37 000 de Euro, 18 200 de dolari si 114 000 de lei. 
Va multumim pentru întelegere.