Google+

Combinatul de Vinuri „Cricova”, obligat sa plateasca o taxa pentru ca foloseste numele localitatii - Anticoruptie.md

Combinatul de Vinuri „Cricova” s-a judecat timp de peste doi ani cu autoritatile locale care, incepand cu ianuarie 2014, au stabilit o taxa de aplicare a simbolicii locale de 0,5% din veniturile de vanzari ale produselor fabricate carora li se aplica aceasta simbolica. Recent, Societatea pe actiuni a pierdut procesul la Curtea Suprema de Justitie, scrie anticoruptie.md.

 

În apărarea lor, reprezentanţii combinatului au declarat că utilizează numele de „Cricova” deja de peste 60 ani pe produsele şi mărcile comerciale, iar vinurile întreprinderii sunt vândute în peste 20 de ţări, aducând astfel faimă, recunoaştere şi renume oraşului Cricova.

 

Mai mult, au menţionat ei, pentru a proteja combinatul a fost adoptată Legea cu privire la declararea complexului Combinatul de Vinuri „Cricova” drept obiect al patrimoniului cultural-naţional al Republicii Moldova, conform căreia „aceasta este recunoscută în calitate de complex cultural-peisagistic unic, o mărturie a dezvoltării spirituale, economice şi sociale a ţării, este purtător al informaţiei despre apariţia şi statornicirea tradiţiilor din domeniul vinificaţiei şi se declară obiect al patrimoniului cultural-naţional al Republicii Moldova”.

 

Juriştii au mai spus că întreprinderea a utilizat fără rezerve şi plăţi numele său „Cricova” la produsele sale pe parcursul a mai multor zeci de ani până la 1 ianuarie 2005, dată la care a intrat în vigoare Titlul VII „Taxele locale” al Codului Fiscal, care prevede achitarea unor astfel de taxe.


CITESTE MAI DEPARTE PE ANTICORUPTIE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn