Google+

Comunisti sarbatoresc ziua de nastere a lui Vladimir Lenin. Astazi se implinesc 146 de ani de la nasterea liderului bolsevic - VIDEO

Comunisti sarbatoresc ziua de nastere a lui Vladimir Lenin. Astazi se implinesc 146 de ani de la nasterea liderului bolsevic - VIDEO
Embed:

Manifestatie cu iz sovietic la Moldexpo. Comunistii au sarbatorit astazi 146 de ani de la nasterea lui Vladimir Ilici Lenin la monumentul liderului bolsevic. Si cum pana la alegerile prezidentiale au mai ramas cateva luni, evenimentul a fost un bun prilej de a face campanie electorala, criticand actuala guvernare. Prezent la manifestatie Vladimir Voronin a evitat sa spuna daca el va fi candidatul PCRM.

 

Monumentul lui Lenin de la Moldexpo a fost astazi plin de flori. Cateva zeci de persoane, majoritatea vorbitori de limba rusa au sarbatori 146 de ani de la nasterea liderului bolsevic. Manifestatia nu a inceput fara liderul comunistilor. Cuprins de nostalgie, Vladimir Voronin a elogiat perioada sovietica criticand vremurile in care traim acum.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM “Lenin scrie dacă tu ai furat Calea Ferată, atunci ai să stai în Parlament, dacă ai furat două pâini, tu ai să stai în închisoare. Toamna anului trecut, un băiat a luat trei pepeni verzi şi a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Apoi s-a aflat că s-a furat un miliard, cine a fost închis pentru asta?!"

 

"Unii idioţi de la conducere au distrus Uniunea Sovietică. Democraţii de atunci au distrus tot ce era mai bun."

 

Desi l-a ridicat in slavi pe Lenin, majoritatea celor prezenti nu a putut spune prea multe despre el.

 

"Lenin este omul care a schimbat istoria mondială, de aceea trebuie să-l respectăm şi să ne amintim de el. - Cunoaşteţi ce cărţi a scris?- Din păcate, nu?"  

 
"- Eu am cărţi de-a lui Lenin - Ce fel de cărţi? -Exact acum nu pot să vă spun, dar anterior, noi am trăit bine.” 

 

Vladimir Voronin s-a aratat indignat si de faptul ca autoritatile de la Moscova vor sa ingroape trupul balsamat a lui Lenin din mauzoleu. 

 

In acest an de la eveniment au lipsit pionerii si comsomolistii si nu au fost inmanate carnete de partid noilor membri asa cum se intampla pana acum. Vladimir Voronin spune ca asta nu inseamna ca PCRM nu mai este ce a fost odata asa cum se arata in sondaje. 

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM ”Nu cred sondajelor, care ele toate sunt cumparate de cei care le fac...” 

 

Vladimir Ilici Lenin, pe numele sau adevarat Ulianov, s-a nascut pe 22 aprilie 1870. El a fost un revolutionar rus care a condus partidul bolsevic, primul premier al Uniunii Sovietice si fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn