Comunistii cer Comisiei Electorale Centrale sa ii scoata pe socialisti din cursa pentru parlamentare. Ieri, acestia au depus o sesizare la CEC in care ii acuza pe membrii PSRM ca ar fi inceput agitatia electorala inca de la sfarsitul anului trecut. Comunistii sunt invidiosi - raspund socialistii.

Publicat:16.01.2019, 18:51

Elena BODNARENCO, MEMBRU PCRM:  “Este vorba de inaintarea si prezentarea in public a candidatilor inainte de startul campaniei electorale. La una din aceste prezentari a participat si asa-numitul presedinte al tarii. Acum suntem martori cum partidul imprastie prin localitatile RM material de agitatie, ziare, foile de volante, unde sunt publicate fotografii, datele biografice.”

Prin urmare, CEC-ul ar trebui sa anuleze hotararea de inregistrare a acestora in cursa pentru alegerile din februarie, cred membrii PCRM. In replica, socialistii ii indeamna pe comunisti sa studieze legislatia electorala si sa nu mai fie invidiosi.

Grigore NOVAC, MEMBRU PSRM: “Este un act de disperare as spune eu, un gest de invidie a domnilor comunisti.”

Iar ce tine de pliantele distribuite in localitati.

Grigore NOVAC, MEMBRU PSRM:  “Nu veti vedea mesaje de votat, dimpotriva sau sustineti. Este editia periodica a ziarului nostru, care este anul imprejur.” 

Reprezentantii Comisiei Electorale Centrale nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii. In actuala formatiune socialista se regasesc fosti comunisti, cum ar fi Zinaida Greceanii sau presedintele Igor Dodon, care acum nu este inclus printre randurile PSRM, pentru ca legislatia nu ii permite. Acesta, insa, nu exclude ca la parlamentare ar putea candida pe lista partidului.