Un copil de 9 ani din Comrat a ajuns in stare grava, dupa ce a fost sfasiat de un maidanez. Baiatul se intorcea de la scoala cand a fost atacat si pus la pamant. Astazi copilul a fost adus in capitala, unde a fost supus unei interventii chirurgicale. El a fost muscat in mare parte de fata si ar putea ramane desfigurat.

Publicat:13.09.2017, 13:21

S-au petrecut scene terifiante aseara la Comrat. Potrivit politiei, in momentul in care copilul se intorcea de la scoala, a fost atacat de un maidanez, care l-a pus la pamant si a inceput sa-l muste. O femeie i-a auzit tipetele disperate si a dat alarma. Din cauza ranilor grave, astazi baiatul a fost adus la spitalul pentru Copii “Emilian Cotaga” din capitala. Silvia Railean, chirurgul care l-a operat ne-a spus ca interventia a fost complicat si a durat patru ore. 

Silvia RAILEAN, MEDIC CHIRURG, SPITALUL “EMILIAN COTAGA”, CHISINAU: “In mod urgent, de catre echipa de medici de garda, a fost efectuata prelucrarea chirurgicala primara, coplastia defectului care a fost produsa in urma traumatismului. La moment copilul este in stare grav-mediu. Face tratamenul necesar pentru a preintimpina contaminarea plagii.“

Mama baiatului ne-a spus ca atat ea cat si sotul erau la munca atunci cand s-a intamplat tragedia. Potrivit politiei cainele a fost impuscat, iar expertii de la Centrul Republican de Diagnostica Veterinara, vor stabili daca acesta avea rabie. Copilul va ramane internat cel putin pentru 10 zile.