Durere fara margini pentru rudele moldovenilor decedati in tragicul accident din Kaluga. Corpurile neinsufletite au fost aduse cu o masina specialazata la Chisinau de unde au fost preluate de rude pentru a fi inmormantate. 4 dintre victime sunt de la Causeni, unde maine a fost decretata zi de doliu.

Publicat:08.08.2018, 06:08

Coprpurile neinsufletite ale celor sase moldoveni, care si-au pierdut viata in accidentul de sambata trecuta din Kaluga au fost aduse astazi la Chisinau cu o masina specializata.

Vitalie MUTAF, SEF ADJUNCT DIRECTIA PROTECTIE CIVILA, IGSU: “Noi ne-am straduit impreuna cu institutiile competente si tara unde s-a produs accidentul, Federatia Rusa sa organizam recunoasterea persoanelor si tratamentul persoanelor care au supravetuit.”

 Aceasta femeie, nici nu a stiut ca feciorul ei in varsta de 37 urma sa ajunga acasa. A vrut sa-i faca o surpriza.

Sambata seara dupa ora zece spre unsprezece a venit politistul de sector si ne-a anuntat. Si asta o s-o tinem minte toata viata ca ne-o facut surpriza, foarte buna surpriza ne-a facut.”

 Vitalie Ion stabilit in Rusia si-a pierdut tatalin teribilul accident. Acesta fusese in ospetie la el, iar sambata s-a pornit spre casa. Acum barbatul a revenit acasa ca sa-l ingroape.

“A venit in ospetie, m-a jutat una alta, si l-am trimis acasa. A venit sora de la Grecia si a vrut sa o vada si pe sora.”

 Corpurile neinsufletile a doua dintre cele patru persoane decedate in accidentul produs in orasul Kaluga au ajuns azi la Causeni. Celelalte doua, inclusiv a soferului microbusului tot din Causeni urmeaza sa ajunga abia maine dimineata, fiind retinute la morga din Chisinau, din motive necunoscute.

Maine la Causeni a fost decretata zi de doliu, in memoria moldovenilor, care au decedat in tragicul accident, astfel toate drapelele de pe institutiile publice vor fi arborate in berna.

Tot ieri au fost externate patru din cele opt persoane ranite. Ceilalti patru moldoveni spitalizati isi vor continua tratamentul in Rusia. Toate cheltuielile sunt suportate de Guvern.

Tragedia s-a intamplat dupa ce o masina a intrat pe contrasens si a lovit in plin microbuzul inmatriculat in Republica Moldova. In urma impactului opt oameni s-au stins, dintre care sase moldoveni.