Google+

Cristina Tarna pleaca de la CNA. Si-a dat demisia din functia de vicedirector. Motivele invocate - VIDEO

Cristina Tarna pleaca de la CNA. Si-a dat demisia din functia de vicedirector. Motivele invocate - VIDEO
Embed:

Directorul adjunct al CNA si-a dat demisia cu o saptamana inainte ca mandatul sa-i expire. Cristina Tarna a anuntat astazi ca pleaca de la CNA pentru ca nu impartaseste viziunile privind reformele anticoruptie. Potrivit Legii, mandatul adjunctului de la CNA expira odata cu mandatul sefului institutiei, iar directorul CNA Viorel Chetraru ar trebui sa plece la sfarsitul lunii octombrie.

 

Maine comisia juridica va porni concursul pentru ocuparea functiei sale. Printre motivele pentru demisia sa, Cristina Tarna a notat si faptul ca Agentia pentru Recuperarea Bunurilor Infractionale ar urma sa treaca din subordinea CNA in cea a Fiscului, dar si faptul ca ministerul Justitiei ar pregati o noua reforma a CNA, care va transforma institutia in avocat al businessmanilor care se va ocupa de coruptia mica si foarte mica. Solicitat de PRO TV, ministrul Justitiei ne-a spus ca CNA va ramane sa investigheze coruptia mare, iar modificarile care vizeaza atributiile institutiei sunt deocamdata la nivel de proiect si urmeaza sa fie supuse dezbaterilor publice, iar apoi aprobate in Guvern si Parlament.

 

 

Cristina Tarna are 37 de ani si a devenit vicedirector CNA in 2013. Pana atunci, fusese expert anticoruptie si activase la mai multe ONG-uri. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn