Cu un roman mai putin la Curtea Constitutionala. Asa a comentat Igor Dodon decizia lui Tudor Pantiru de a pleca din functie. Presedintele spune ca fostul magistrat oricum va plati pentru greselile comise in postul detinut, facand referire la suspendarea sa. Andrian Candu priveste altfel lucrurile. El zice ca Pantiru demult intentiona sa plece de la Curtea Constitutionala.

Publicat:02.02.2018, 14:23

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Sa lasam speculatiile, teoriile aparte, uneori lucrurile sunt mai simple decat par. Intentia a fost de o perioada mai mare de timp, dar au durat pregatirile pentru plecare.”

 Candu spune ca demisia lui Pantiru nu are vreo legatura nici cu publicarea intarziata a raspunsului CC la sesizarea liberalilor, nici cu suspendarea lui Igor Dodon. Igor Dodon a reactionat pe facebook si a venit cu amenintari. 

Igor DODON, PRESEDINTE:  “Totusi, daca Pantîru crede ca prin evadarea sa din acest post se va eschiva de la raspundere pentru tot ce a facut în ultima perioada de timp, greseste amarnic. Nici cetatenia româna nu-i va fi de ajutor.” a scris Dodon pe facebook.

Nici astazi Tudor Pantiru nu ne-a raspuns la telefon. Miercuri intr-un comunicat de presa Curtea Constitutionala a anuntat ca magistratul si-a dat demisia din propria initiativa, din motive personale.

Pana cand va fi ales un alt presedinte, functia va fi ocupata de judecatorul Aurel Baiesu. Tudor Pantiru a fost devenit presedinte al Curtii Constitutionale in mai, anul trecut,in locul lui Alexandru Tanase.