Google+

CV-ul si averea noului ministru al Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului - Ziarul de Garda

Nicolae Ciubuc, care de doi ani detine functia de director al Agentiei de Interventie si Plati pentru Agricultura (AIPA), este noul ministru al Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului, odata cu depunerea juramantului de investitura in fata presedintelui Parlamentului, Andrian Candu, care exercita temporar atributiile sefului statului, scrie ZdG.md.

 

Potrivit CV-ului publicat pe pagina instituţiei, Nicolae Ciubuc a absolvit Facultatea Drept de la Universitatea de Stat din Moldova în 2003. Un an mai târziu, a obţinut primul loc de muncă, cel de consultant în Direcţia Juridică şi Armonizare a Legislaţiei din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare. După trei ani, în 2007, Ciubuc a devenit şef adjunct al direcţiei respective şi preşedinte al Consiliului de administraţie al întreprinderii de stat „Moldagrotehˮ. Un an mai târziu este desemnat preşedinte al Consiliului de administraţie ÎS „Centrul de standartizare şi experimentare a calităţii producţiei din conserveˮ.

 

În 2009 îşi ia titlul de magistru în management public, iar în 2010 îşi încheie activitatea la Direcţia din cadrul Ministerului Agriculturii şi devine director adjunct la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, funcţie care o exercită până în 2016, când este numit, întâi director interimar, apoi director cu drepturi depline al instituţiei, prin ordinul ex-ministrului Eduard Grama.

 

Între timp, în 2014, acesta a devenit membru al Consiliului de Administraţie  al SA „Franzeluţa” şi consilier în raionul Nisporeni. În declaraţiile de avere pentru ultimii ani, Nicolae Ciubuc raportează venituri şi din calitate de membru al Consiliului de Administraţie al ÎS „Centrul Informaţional Agricol”.

 

În octombrie 2014, fosta Comisie Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat un control sub aspec­tul even­tu­a­lei nede­cla­rări a veni­tu­ri­lor şi pro­pri­e­tă­ţii de către Nicolae Ciubuc, pe atunci director adjunct al AIPA, după ce presa a scris că acesta locuia într-un imobil de lux din orăşelul Durleşti şi conducea un automobil BMW, bunuri pe care nu le indica în declaraţia de avere.

 

Contactat de reporterii deschide.md, Ciubuc declara atunci că imobilul este a cumnatului, care este plecat peste hotare şi care l-a rugat să aibă grijă de casă cât aceasta este în construcţie, iar BMW-ul este a unui vecin, care i l-a împrumutat pentru că nu are un automobil.

 

La 19 februarie 2015, CNI a decis clasarea cauzei deschise pe numele lui Ciubuc, „în legătură cu lipsa încălcării intenţionate a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii”. CNI luat decizia după ce a audiat explicaţiile lui Ciubuc şi pe motiv că „omisiunile admise în conţinutul declaraţiei depuse, în opinia Comisiei, sunt neesenţiale şi nu s-au produs cu rea-credinţă”.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn