De cateva luni o femeie in varsta de 57 de ani doarme sub cerul liber si traieste din mila trecatorilor. Ea spune ca anterior a locuit la parterul unei scoli parasite, insa a fost data afara cand a inceput renovarea cladirii.

Publicat:10.10.2017, 17:29

Femeia spune ca este originara din Camenca. Mai multi ani a muncit ca femeie de serviciu la aceasta scoala de pe strada Constantin Stamati din sectorul Rascani. Pentru ca nu avea unde locui, administratia i-ar fi permis sa doarma la parter. Patru ani in urma institutia a fost inchisa. Femeia insa a continuat sa locuiasca acolo. Ea spune ca a ramas pe drumuri in luna mai, dupa ce un barbat a dat-o afara.

Ludmila TUCAN: “El mi-a spus ca el este stapanul si ca a luat terenul in arenda pe un termen de 50 de ani. Mi-a spus, iesi, iesi. Eu ii spun ca imi spal parul, am chemat politia, dar toti sunt de-ai lor.”

 Asa ca femeia si-a scos mobila, caloriferul si toate hainele in strada. Si-a improvizat un cort la poarta scolii si acum doarme afara.

Locatarii blocurilor din apropierea scolii spun ca femeii I s-ar fi propus un loc de trai in alta parte, insa ea nu ar fi acceptat. 

“Nici nu stiu cum o cheama. A locuit in scoala in care acum fac reparatie, pe ea a scos-o si uite I-a scos toate bulendrele afara. Toata vara a stat acolo. Si rezidenta a avut acolo, dar nu stiu cum I-au facut.“

 Femeia a scris plangere la procuratura. 

Viorica NEGREI, PURTATOR DE CUVANT DIRECTIA DE INVATAMANT, CHISINAU: “Deci exista un parteneriat public legal cu semnarea unui acord de reconstructie a scolii 85. Un spatiu eductional nu poate fi folosit ca si spatiu de trai. Primaria nu detine la moment spatii sociale care ar putea fi pus la dispozitie. Pe perioada cat institutia nu a functionat nu era nici o problema.“

 Ludmila TUCAN: “Am documentele in original. Aici o usa era, bucatarie, doua camere, baie, toaleta.”

 Femeia are 57 de ani si spune ca nu a fost casatorita si nu are copii.