Google+

IGSU are cate doua versiuni in cazul celor doua incendii - cel de la Institutul de Zoologie si cel de la centrul comercial de pe strada Ismail. De la ce ar fi pornit flacarile

IGSU are cate doua versiuni in cazul celor doua incendii - cel de la Institutul de Zoologie si cel de la centrul comercial de pe strada Ismail. De la ce ar fi pornit flacarile
Embed:

Restaurantul de pe strada Ismail de unde au pornit acum trei zile flacari ce au cuprins un centru comercial va fi inchis. Decizia a fost anuntata de primarul interimar, Silvia Radu care spune ca nu s-au respectat normele antiincendiare. Intre timp, pompierii au lansat primele versiuni privind cauzele celor doua incendii produse vineri la pranz in capitala.

 

In cazul incendiului de la Institutul de Zoologie, pompierii au lansat doua versiuni – prima este ca flacarile ar fi pornit de la un scurtcircuit in reteaua electrica a unui operator de telefonie mobila, iar a doua vizeaza imprudenta in timpul utilizarii focului deschis. 

 

Directorul adjunct al Institutului de Zoologie ne-a spus ca inaite de incendiu reprezentantii operatorului de telefonie care isi avea instalata o antena pe acoperisul cladirii, au efectuat lucrari. Cat despre incendiul izbucnit peste o ora la un centru comercial de pe strada Ismail, primarul interimar Silvia Radu a declarat ca, din informatiile pe care le are, flacarile ar fi pornit din restaurantul care se afla in subsolul cladirii.

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: “Din procesul tehnolog, uleiul se depune pe caile de aerisire si cand se incalzeste uleiul se aprinde si a provocat acest incendiu.” 

 

 Radu spune ca agentului comercial i se va interzice sa-si continua activitatea, asa ca restaurantul va fi inchis. Ea sustine ca decizia a fost luata mai ales din cauza ca acum doi ani in acelasi local s-a produs un incendiu similar. 

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Din pacate nu s-a intervenit din partea Primariei pentru a retrage actele permisive. Dupa expertizele primite de la pompieri si politie vom lua toate masurile sa inchidem acest local.” 

 

 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta are si in acest caz doua versiuni – fie ca focul a pornit de la nerespectarea normelor de ingrijire a sistemului de evacuare a gazelor fierbinti, fie de la un scurtcircuit la hota din local.

 

Cele doua incendii s-au produs vinerea trecuta la pranz. Mai intai s-a aprins acoperisul Institutului de Zoologie al Academiei de Stiinte din cartierul Telecentru, iar in mai putin de o ora pompierii au fost alertati pe strada Ismail. In ambele cazuri oamenii au fost evacuati la timp si s-a trecut fara victime. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn