De la copiii nemti pentru copiii moldoveni. 30 de mii de cadouri aduse din Germania vor ajunge la micutii din diferite localitati de la noi. Astazi cinci camioane incarcate cu daruri au pornit la drum. Organizatorii spun ca nu asteapta sa fie rasplatit decat cu zambete.

Publicat:03.12.2018, 17:24

Chiar de la primele ore ale diminetii, cei 80 de voluntari nemti, insotiti si de volunatri de la noi, s-au adunat in capitala pentru a pune totul la punct. Apoi au pornit la drum, urmand sa ajunga in peste 20 de raioane din tara. De cadouri s-au bucurat si elevii de la scoala primara din Criuleni care au stat la scoala si dupa ore, doar ca sa le primeasca.

In semn de multumire, elevii si profesorii le-au cantat colinde oaspetilor. Unii au primit cadourile si au zbughit-o acasa, altii, mai nerabdatori, le-au deschis pe loc.

Mihaela a primit un pachet cu de toate, de la rechizite scolare pana la dulciuri si hainute. 

“ O cutiuta si de crosetat, periuta de dinti, balonase, plastilina, penar. Eu vreau sa-i spun lui mos craciun ca este foarte generos cu  toti copii din lume.” 

Printre dulciuri si creioane a gasit si o scrisoare.

“ -De la mine pentru tine!-Iti doresc tie si familiei tale un Craciun fericit, cu drag din Krefeld, Kemeny.” 

Unii copii au venit si cu parintii, care s-au bucurat si ei de cadouri dar mai mult de emotiile copiilor lor. 
 

“ Suntem bucurosi sa avem asa relatii cu Germania, cu copii din Germania. Multa sanatate mult succes la scoala.”

Printre voluntarii nemti, am intalnit si o vorbitoare de limba romana. Femeia spune ca nu e prima data in Moldova si ca de fiecare data la fel ca si colegii ei face aceste daruri cu mult drag.

“ Daca copii sunt multumisi si daca zambesc, noi daruim cu drag si ei primesc cu drag. Acesta este mesajul pe care vrem sa-l transmitem. Suntem intampinati cu drag copii ne canta, e cel mai frumos cadou.”

Caravana de Craciun a inceput astazi si va dura pana joi. Evenimentul este organizat pentru al noualea an la rand. In premiera, anul acesta vor fi impartite 30 de mii de cadouri de la copiii nemti pentru copii moldoveni.