De o lectie mai putin obisnuita au avut parte astazi cativa elevi de la o scoala auto din capitala. Indrumati de instructori si cascadori profesionisti, viitorii soferi au invatat ce sa faca daca masina le-a luat foc, daca sunt atacati in timp ce conduc si cum sa acorde primul ajutor in caz de o nenorocire. Iar ca lectiile sa le intre bine in cap, fiecare elev a incercat pe propria piele cum este sa te afli intr-o situatie de risc.

Publicat:18.02.2017, 14:46


Lectia viitorilor soferi a inceput cu un instructaj de folosire a stingatoarelor, iar ca senzatiile sa fie cu adevarat tari, unul dintre instructori care este si cascador, a fost incendiat. Elevii nu au fost supusi insa unui asemenea pericol, asa ca ei s-au antrenat pe cauciucuri.

Stingerea cauciucurilor a fost doar o introducere pentru ceea ce a urmat. Conform scenariului, soferul a ramas blocat in automobil, motorul caruia a luat foc. Fiecare elev a testat pe propria piele cum este sa te afli intr-o masina cuprinsa de flacari. Prima a fost o tanara careia i-a trebuit ceva timp ca sa iasa din interior.

Un alt elev nu a reusit sa sparga geamul automobilului asa ca a trisat, iesind pe geamul spart de prima eleva. A urmat o lectie despre cum sa te aperi in cazul in care te afli la volan, iar cineva te ataca si incearca sa te scoata din masina. Lectia a fost invatata foarte repede de viitorii soferi. Spre final, elevilor li s-a facut o demonstratie despre cum sa acorde corect primul ajutor.

Lectia oferita astazi este o premiera pentru tara noastra, spun organizatorii. Proiectul este finantat de scoala auto in parteneriat cu Inspectoratul National de Patrulare, Asociatia cascadorilor si Federatia de lupte universale.