Google+

Gata cu rosiile si castravetii moldovenesti! Locul acestora pe tarabele din piete a fost luat de legumele de import, care nu sunt pe buzunarul oricui. Ce preturi vom avea de sarbatori - VIDEO

Gata cu rosiile si castravetii moldovenesti! Locul acestora pe tarabele din piete a fost luat de legumele de import, care nu sunt pe buzunarul oricui. Ce preturi vom avea de sarbatori - VIDEO
Embed:

De sarbatori vom pune pe masa legume de import. Nici zare de rosii sau castraveti moldovenesti pe tarabele din piete, iar cele de import sunt destul de scumpe- 35 de lei kilogramul. Comerciantii promit ca de sarbatori nu vor umbla la preturi.

 

Pe tarabele din piete gasim acum rosii, castraveti si ardei din Grecia sau Turcia care costa 25, chiar si 35 de lei kilogramul. Si varza s-a scumpit. Daca luna trecuta scoteam din buzunar 4 lei pentru kilogram, acum vom da chiar si 8 lei. 

 

“La noi ca ciupercile cresc preturile, fiindca toata marfa e adusa. Mai ales la pensionari bate nu numai la buzunar, dar si in cap. “

 

 “Noi nu le intrebuintam, pentru sanatate.“

 

 Oamenii spun ca din cauza peturilor mari, vor renunta la legumele proaspete si le vor scoate pe masa pe cele din borcan.

 

“O fripturica si un paharel de vin moldovenesc si ce avem in bordei. “

 

 Si carne nu vor avea toti pe masa de Craciun. Cea de porc  porneste de la 55 de lei kilogramul, iar cea de vita ajunge pana la 80 de lei.

 

“Ii cam scumpa dar ce sa facem. De import nu punem, tot al nostru moldovenesc.”

 

 Aceasta femeie, care vroia sa cumpere un kilogram de carne de porc, s-a razgandit cand a vazut pretul.

 

“E scumpa, pentru pensionarii e scumpa, foarte scumpa. “

 

 Comerciantii promit ca de sarbatori nu vor umbla la preturi.

 

“La ce pret e? -70, 75 este, 80 de lei, diferit. “

 

“-In total 362 de lei! -Of, Doamne, Dumnezeule! -Nu e scumpa, mamaie? -Ii scumpa, luam asa. Ce sa facem daca nu vor sa o mai ieftineasca!”

 

“Avem carnita din sold foarte buna si gustoasa, tinerica. -La ce pret sunt? -Avem 55, avem 75, 80. Preturile sunt destul de normale, nu cred sa fie mai scumpe."

 

 De vanzari bune in aceasta perioada, se bucura comerciantii de citrice.

 

“Marfa e din Grecia, din Turcia mai avem. Din Gruzia inca nu avem.“

 

 Moldovenesti in piete au mai ramas morcovul, cartofii, ceapa sau sfecla rosie. Toate pot fi cumparate cu 5 lei kilogramul. Strugurii si merele se vand cu 12 lei kilogramul.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn