Google+

Doi dintre cei patru protestatari invinuiti de organizarea violentelor in timpul protestului platformei DA din 24 aprilie au fost transferati in arest la domiciliu - VIDEO

Doi dintre cei patru protestatari invinuiti de organizarea violentelor in timpul protestului platformei DA din 24 aprilie au fost transferati in arest la domiciliu - VIDEO
Embed:

Doi dintre cei patru protestatari invinuiti de organizarea violentelor in timpul protestului platformei DA din 24 aprilie au fost transferati in arest la domiciliu. Anterior, si ceilalti doi au primit aceeasi masura de arest. Judecatorii au respins recursul avocatilor, care au cerut eliberarea lor. Pe tot parcursul sedintei, atat pe holuri, cat si afara, rudele si simpatizantii Platformei DA au protestat.

 

Sedinta a inceput cu altercatii intre manifestanti si politisti. Rudele celor arestati s-au aratat indignate ca nu li s-a permis sa intre in sala. Asta desi sedinta a fost una publica. 

 

Avocatii au contestat astazi decizia Judecatoriei Centru, care le-a prelungit arestul celor patru protestatari. Magistratii au admis partial recursul, plasandu-i pe doi dintre suspecti in arest la domiciliu. Avocata Ana Usachi se arata nemultumita si sustine ca acestia ar trebui sa fie cercetati in libertate. 

 

Ana URSACHI, AVOCAT: “N-avem incredere in completul de judecatori...”

 

Anterior, alti doi protestatari au fost plasati in arest la domiciliu.  In timp ce pe holuri s-au adunat rudele barbatilor, afara, zeci de simpatizanti ai Platformei DA au cerut eliberarea lor. 

 

“Nu va uitati ca suntem putini...”

 

Urmarirea penala a fost deja finalizata, iar dosarul - transmis in instanta. Astfel, saptamana viitoare urmeaza sa fie examinata cauza in fond. Cei patru barbati arestati sunt suspectati ca au aruncat cu pietre in oamenii legii in timpul mitingului din 24 aprilie. Anterior politia a mai arestat un protestatar. Toti sunt cercetati penal pentru dezordini in masa si risca pana la 8 ani de inchisoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn