Google+

Doi dintre cei 7 profesori turci expulzati din Moldova au fost condamnati la inchisoare. Unul dintre ei va petrece sase ani dupa gratii, iar celalalt - noua ani - VIDEO

Doi dintre cei 7 profesori turci expulzati din Moldova au fost condamnati la inchisoare. Unul dintre ei va petrece sase ani dupa gratii, iar celalalt - noua ani - VIDEO
Embed:

Doi dintre cei 7 profesori turci expulzati din Moldova au fost condamnati la inchisoare. Unul dintre ei va petrece sase ani dupa gratii, iar celalalt - noua ani. Informatia ne-a fost confirmata de catre directorul adjunct al liceului “Orizont”.


Rudele celor doi profesori condamnati au aflat despre sentinta dintr-o scrisoare, trimisa de catre o instanta din Turcia. 

 

Said DURMUS, PROFESOR LA LICEUL “ORIZONT”: - Scrie ca e legat cu terorismul. Pentru ei, pentru Turcia nu mai trebuie nimic altceva. Ei cred ca noi suntem teroristi si gata. Atat. Suntem profesori la liceu. “

 

In document, insa, nu este indicat clar pentru ce actiuni au fost condamnati profesorii. Cei doi vor petrece 6 si 9 ani dupa gratii. Despre soarta celorlalti 5 dascali nu se stie nimic. Colegii de la liceul “Orizont” spun ca nu au de unde sa obtina informatii, mai ales ca avocatii lor nu le vorbesc.

 

Said DURMUS, PROFESOR LA LICEUL “ORIZONT”; “ Ei se tem. “  

 

Profesorii au fost retinuti de ofiterii SIS in septembrie, anul trecut.

 

Ei au fost declarati indezirabili si expulzati din tara in aceeasi zi. Atunci, SIS anunta ca cetatenii turci ar avea legatura cu o grupare islamista, fara a oferi detalii.

 

Familiile profesorilor au protestat mai multe saptamani la rand, cerand intoarcerea lor, iar cei din opozitie l-au acuzat pe Igor Dodon de cele intamplate, spunand ca expulzarea invatatorilor ar fi o rasplata Turciei pentru renovarea presedintiei. Anterior, seful statului a negat faptul ca i-ar fi oferit ceva in schimb lui Recep Erdogan. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn