Google+

Dorin Chirtoaca a fost eliberat din arest la domiciliu si se va afla sub control judiciar. Primarul suspendat: "Ceva nu este in regula, este o decizie tardiva, de ochii lumii, inainte de referendum" - VIDEO

Dorin Chirtoaca a fost eliberat din arest la domiciliu si se va afla sub control judiciar. Primarul suspendat: "Ceva nu este in regula, este o decizie tardiva, de ochii lumii, inainte de referendum" - VIDEO
Embed:

Dorin Chirtoaca a fost eliberat din arest la domiciliu si se va afla de astazi sub control judiciar pe un termen de 30 de zile. Intamplator sau nu, decizia a fost luata cu o saptamana inainte de referendumul de demitere a sa. Chirtoaca s-a aratat surprins de decizia magistratilor si spune ca o va constesta la Curtea de Apel si va cere sa fie eliberat.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: “Prima mea reactie este ceva nu in regula, este o decizie tardiva, daca sa vorbim despre referendum si de ochii lumii daca vorbim in general. In mod normal trebuie sa aiba loc eliberarea si incetarea dosarului penal.”

 

 Victoria FURTUNA, PROCUROR: “O sa studiem materialele si vom vedea ce facem mai departe.”

 

Eliberarea sub control judiciar prevede ca banuitul sa nu paraseasca localitatea unde isi are domiciliul, sa predea pasaportul judecatorului, sa nu urce la volan si sa nu vorbeasca la telefon cu anumite persoane.

 

Nemultumit, Chirtoaca a declarat ca in termen de trei zile va contesta decizia de astazi la Curtea de Apel si va cere incetarea procesului de judecata. Primarul suspendat spune ca va lupta in continuare ca sa-si demonstreze nevinovatia.  

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: “Demisia trebuie sa-si dea Dodon, Plahotniuc, Voronin, Leanca. Daca s-ar putea sa fie toti legati si pusi mie ca o piatra de moara de gat, maine m-as duce la fundul marii ca sa scape Modlova o data de dezmatul asta.” 

 

Chirtoaca se asteapta ca pana la referendum, in spatiul public, sa mai apara tot felul de poze si informatii din viata lui privata, asa cum s-a intamplat in ultimele zile.

 

Democratii si socialistii au anuntat ca nu au nicio legatura cu aceste actiuni.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: “Eu ma astept ca in urma acestei decizii de astazi sa aiba loc mai departe tentative da batjocorire si umilire, cum a fost in cazul lui Vlad Filat: imagini in pielea goala. Nu vad nimic bun sa se intample decat batjocorire si umilire in continuare.”

 

Dorin Chirtoaca a stat in arest la domiciliu cinci luni. El este cercetat pentru trafic de influenta si corupere pasiva in dosarul parcarilor cu plata. Recent, el a fost recunoscut in calitate de banuit intr-un alt dosar pornit pentru abuz in serviciu.

 

Potrivit procurorilor, acesta ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 60 de milioane de lei, dand bani in loc de apartamente, persoanelor care le cereau prin decizii judecatoresti. In ambele cazuri, Chirtoaca se declara nevinovat.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn