Doua institutii scolare din Ceadir-Lunga au fost inchise din cauza infectiilor respiratorii acute, transmite IPN.

Publicat:04.02.2016, 14:21

Gimnaziul si gradinita din satul Gaidar, raionul Ceadir-Lunga au fost inchise din cauza numarului mare de infectii respiratorii acute printre copii. Solicitat de IPN, medicul epidemiolog de la Centrul raional de Sanatate Publica, Victor Vornicov, a spus ca numarul copiilor bolnavi din satul Gaidar este in scadere, insa in raion, numarul de imbolnaviri mai ramane mare. Potrivit lui, situatia este sub control.

Victor Vornicov a mentionat ca gradinita a fost inchisa pe 30 ianuarie, dupa ce 54 de copiii din cei 182 s-au imbolnavit. Activitatea gimnaziului a fost sistata cu doua zile mai tarziu, dupa ce din cei 270 de elevi, 82 s-au imbolnavit. Epidemiologul a mai spus ca majoritatea pacientilor sunt tratati la domiciliu si ca niciunul dintre copii nu a fost diagnosticat cu gripa.

Pentru inceput autoritatile au decis sa inchida aceste doua institutii de invatamant pentru o saptamana. Termenul ar putea insa fi prelungit. Epidemiologul a precizat ca, cel mai probabil, gradinita va fi redeschisa luni, insa nu se stie exact cand vor fi reluate orele la gimnaziul din localitate.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sanatatii, in ultima saptamana a lunii ianuarie, morbiditatea prin infectii respiratorii acute a constituit 279 de cazuri de la 100 de mii de locuitori. Totodata, au fost confirmate 155 de cazuri de gripa de timp AH1N1 si unul de tip B.

Sursa: IPN

*Poza simbol