Dupa benzina si motorina, a venit inevitabil si randul gazului lichefiat sa fie mai scump. Statiile PECO au afisat preturi mai mari cu 60 de bani pentru un litru de gaz. Suparati, soferii spun ca s-au saturat de scumpiri, in timp ce salariile raman aceleasi.

Publicat:22.09.2017, 13:05


“-Inca tare ne bate la buzunar. Daca pana acuma turnam de 400, acuma torn de 200. Nu ne ajunge, la un pensionar, cum sa ajunga?”

“La fiecare doua saptamani, se schimba preturile. Si asa ne limitam la cat este posibil, dar din pacate avem nevoie de miscare.”

Astfel, gazul lichefiat a ajuns sa coste aproximativ 10 lei si 62 de bani, fata de aproximativ 9 lei si 98 de bani cat era pana acum. Importatorii spun ca scumpirea este determinata de cresterea preturilor produselor petroliere pe pietele externe.

Din iulie, anul trecut, petrolistii stabilesc costurile la gaz de sinestator.In curand insa, ANRE sustine ca ar putea sa plafoneze din nou, pretul la acesta.

Galina SÄ‚NDUTA, SEF SERVICIUL DE PRESÄ‚ ANRE: "La initiativa guvernului, ministerul economiei si infrastructurii a elaborat cu asistenta ANRE un proiect de lege care vine sa reglementeze pretul plafon la gazul lichefiat, iar Guvernul l-a aprobat si l-a trimis spre examinare la Parlament."

 Scumpirea vine la putin timp, dupa ce miercuri ANRE a publicat preturi mai mari la motorina si benzina. Cu gaz lichefiat isi fac plinul, in special, soferii de taxi.