Imediat ce au depus juramantul, Silvia Radu si Nicolae Ciubuc au mers la noile locuri de munca. Insotiti de Pavel Filip, acestia au facut cunostinta cu subalternii. In fata lor au facut promisiuni si au spus ca de acum inainte urmeaza schimbari.

Publicat:25.09.2018, 16:20

Silvia RADU, MINISTRUL SANATATII: "Mi-a fost greu sa las confortul vietii de familie si sa accept functia data.” 

 Medicii sunt buni, dar sistemul este unul vechi - spune Silvia Radu, care astazi a facut cunostinta cu subalternii si le-a promis schimbari. Noul ministru al Sanatatii a avut din prima zi o rugaminte catre angajati.

Silvia RADU, MINISTRUL SANATATII: "Vreau sa va rog sa ne respectam, sa ne ajutam si sa lucram intr-o echipa.” 

 Radu a fost intalnita la noul loc de munca cu... un buchet de flori. Aceasta spune ca primul lucru pe care il va face este o sedinta cu sefii de directii.

Silvia RADU, MINISTRUL SANATATII:Ma voi intalni cu specialistii din minister pe fiecare directie in parte pentru a discuta acele planuri pe care le au.” 

 A facut cunostinta cu subalternii si noul ministru al Agriculturii. Pavel Filip nu l-a lasat nici pe el singur si l-a insotit la intalnire. Nicolae Ciubuc spune ca stie ce probleme are de rezolvat.

Nicolae CIUBUC, MINISTRUL AGRICULTURII: "Una dintre problemele cheie este legata de piata de desfacere. In acest sens avem mai multe pareri si mai multe propuneri legate de incercarea de a solutiona aceasta problema.” 

 Cu el in fruntea ministerului Agriculturii, Ciubuc promite ca produsele moldovenesti vor ajunge, din nou, pe piata rusa.

Nicolae CIUBUC, MINISTRUL AGRICULTURII:Ceea ce tine de valorificarea pietelor externe vom face tot posibilul prin discutii, prin negocieri in asa fel in cat sa creem mai multa accesibilitate.” 

 Decretele de numirea lor in functie au fost semnate, dupa ce Igor Dodon le-a respins candidaturile. Apoi, presedintele a fost suspendat. Un scenariu similar s-a produs cand seful statului a refuzat sa semneze decretul de numire in functie a Ministrului Apararii, Eugen Sturza, documentul fiind semnat de Andrian Candu.

Tot presedintele Parlamentului a semnat decretele de numire a noilor ministri propusi anterior de democrati si respinsi repetat de Igor Dodon. A treia oara, seful statului a fost suspendat pentru ca a refuzat sa promulge legea anti-propaganda.