Google+

Dupa ce ieri Ministerul de Externe de la Chisinau a anuntat ca delegatia trimisa la Moscova i-a gasit pe cei doi piloti moldoveni, astazi presa rusa a publicat un filmulet in care se vede cum a decurs intalnirea acestora - VIDEO

Dupa ce ieri Ministerul de Externe de la Chisinau a anuntat ca delegatia trimisa la Moscova i-a gasit pe cei doi piloti moldoveni, astazi presa rusa a publicat un filmulet in care se vede cum a decurs intalnirea acestora - VIDEO
Embed:

Dupa ce ieri Ministerul de Externe de la Chisinau a anuntat ca delegatia trimisa la Moscova i-a gasit pe cei doi piloti moldoveni, astazi presa rusa a publicat un filmulet in care se vede cum a decurs intalnirea acestora. Cei doi moldoveni nu au parut incantati de vizita membrilor delegatiei si le-au spus ca vor ramane deocamdata in capitala rusa pentru a-si duce la capat tratamentul.

 

In imaginile publicate de presa rusa, se poate vedea directorul spitalului Cancelariei de Stat, dar si reprezentatii ambasadei noastre de la Moscova care discuta cu cei doi piloti.

 


Desi directorul spitalul Cancelariei de Stat le-a spus ca le va asigura celor doi moldoveni recuperarea la Chisinau, pilotii au declarat ca vor ramane deocamdata la Moscova.

 

„Da, eu inteleg, dar pana cand urmam tratamentul aici.”

 

Unul dintre piloti, care s-a implicat mai putin in discutii a spus ca se simte rau in continuare. Celalt le-a reprosat membrilor delegatiei ca a asteptat interventia autoriatilor noastre inca din 2017 si le-a povestit prin ce chinuri a fost nevoit sa treaca.

 

„Ne-au tinut intr-un loc rece, apa ingheta acolo unde dormeam. Iata crucea, apa ingheta. Probleme avem multe. Ei nu inteleg, ne spuneau -voi sunteti dusmani.” 

 

Vizita la Spital a durat doar 10 minute, dupa care delegatia a parasit salonul. Membrii acesteia au spun ca au aflat unde sunt tinuti cei doi piloti, prin propriile eforturi, iar autoritatile ruse asa si nu le-au dat un raspuns despre locul aflarii moldovenilor. Cand au ajuns acolo, autoritatilor noastre le-au fost impuse mai multe restrictii. Acestia au trebuit sa lase la intrare telefoanele mobile si nu au avut voie sa puna multe intrebari.

 

Medicii care au insotit delegatia spun ca starea de sanatate a pilotilor este buna si ca acestia pot sa fie transportati imediat acasa, asa ca nu le este clar de ce moldovenii mai raman acolo. Cei doi piloti au fost capturati de talibani acum trei ani in timp ce efectuau o misiune civila in Afganistan la bordul unui elicopter.Un al treilea membru al echipajului a fost ucis. De atunci, autoritatile de la Chisinau nu au mai facut niciun anunt despre soarta lor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn