Google+

Dupa ce saptamana trecuta s-a anuntat ca dosarul lui Sor v-a fi examinat la Curtea de Apel Cahul, asa cum unul dintre avocatii primarului de Orhei ar avea rude in instanta de la Chisinau, astazi s-a invocat altceva - VIDEO

Dupa ce saptamana trecuta s-a anuntat ca dosarul lui Sor v-a fi examinat la Curtea de Apel Cahul, asa cum unul dintre avocatii primarului de Orhei ar avea rude in instanta de la Chisinau, astazi s-a invocat altceva - VIDEO
Embed:

Dupa ce saptamana trecuta s-a anuntat ca dosarul lui Ilan Sor v-a fi examinat la Curtea de Apel Cahul, asa cum unul dintre avocatii primarului de Orhei ar avea rude in instanta de la Chisinau, astazi s-a invocat altceva. Motivul ar fi ca mai toti judecatorii de la Apel, au examinat dosarele lui Filat si Platon, condamnati pentru fraudele de la BEM, astfel.

 

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel, ruda avocatului Iulian Balan care ar munci in instanta de la Chisnau nu are nicio legatura cu transferul dosatului lui Ilan Sor, asa cum s-a crezut saptamana trecuta.

 

Octeabrina POPA, PURTATOR DE CUVANT CURTEA DE APEL CHISINAU: “Din cei 21 de judecatori, 6 au participat, au examinat cauzele in care au fost vizati domnul Platon si Filat, 4 judecatori au declarat abtinere, alti 6 judecatori au participat la luarea masurilor preventive in dosarul lui Ilan Sor si la fel nu pot participa, au ramas doi judecatori din care completul nu poate fi formulat.

 

 La Curtea de Apel Chisinau, dosarul a ajuns dupa mai bine de jumatate de an de la pronuntarea deciziei primei instante, pe motiv ca toate documentele au fost traduse in rusa, avand in vedere ca primarul de Orhei nu cunoaste limba romana.

 

Vara trecuta Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare. Procurorii il acuza ca ar fi obtinut din Banca de Economii 5 miliarde de lei, bani pe care i-ar fi spalat ulterior prin firmele sale off-shore. El se declara nevinovat si se plimba in libertate pana la o decizie a Curtii de Apel Cahul.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn