Google+

Dupa ultimele incidente din timpul zborurilor, inspectorii de la protectia consumatorului au mers la aeroport si le-au explicat pasagerilor ce drepturi au atunci cand calatoresc cu avionul - VIDEO

Dupa ultimele incidente din timpul zborurilor, inspectorii de la protectia consumatorului au mers la aeroport si le-au explicat pasagerilor ce drepturi au atunci cand calatoresc cu avionul - VIDEO
Embed:

Inainte sa zboare cu avionul, au fost informati despre drepturile pe care au daca apar probleme. Pasagerii de pe aeroport au primit astazi pliante de la inspectorii Agentiei pentru Protectia Consumatorului. Acestia i-au indrumat pe oameni cum sa procedeze daca intarzie ori se amana zborul. Si desi spun ca nu o fac dupa ultimele incidente, in care zeci de oameni au stat blocati pe Creta, de exemplu, inspectorii recunosc ca actiunea e in premiera.

 

"-Nu le cunosc. -Stiti unde trebuie sa apelati? - Nu.''

 

'-'Putin. In cazul in care avionul DVS intarzie cu mai mult de doua ore ce faceti? - Nu va pot raspunde, sincer''.

 

''-Nu cunosc. Dar cui va adresati? - Cer de la reprezentantul agentiei de unde am cumparat biletul".

 

"-De Agentia De Protectia a Consumatorului ati auzit? -Nu. ”

 

"Pot apela la administraţia aeroportului pentru a-mi prezenta pretenţiile.”

 

Pentru ca putini sunt cei care stiu cum sa procedeze in cazul in care intarzie sau se amana zborul lor, inspectorii de la protectia consumatorului, au incercat sa le explice care le sunt drepturile. Unii totusi sunt convinsi ca si daca ar depune plangeri, nu vor primi despagubiri.

 

"In putine cazuri putem obtine ceva".

 

 Responsabilii de la Protectia Consumatorului spun ca cei care le solicita ajutorul pot fi numarati pe degete. Plangeri au depus totusi 6 pasageri care au zburat cu Fly ONE, pe cursa Heraklion-Chisinau.

 

Elena MORARIU, INSPECTOR PRINCIPAL APC: "In perioada estivala circa 2, 3 petitii ne vin pe saptamana, acum pasagerii calatoresc mai mult si se adreseaza la noi, petiile au fost cu privire la intarzierea zborurilor si neacordarea compesantiilor."

 

 Acum doua saptamani, zeci de moldoveni au stat blocati pe Creta mai bine de o zi, pentru ca avionul companiei FLY ONE s-a defectat. Intre timp, compania a anuntat astazi ca zborurile de vineri de pe aceeasi cursa ,Chisinau-Heraklion-Chisinau, vor fi anulate din 21 iulie. Zborurile vor fi operate doar miercuri si duminica. Decizia a fost luat la cererea agentiei de turism care vinde bilete spre aceasta destinatie. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn