Google+

Elaborat in graba si in defavoarea oamenilor. Proiectul de lege, prin care moldovenii vor fi obligati sa restituie miliardul furat ar putea goli buzunarele cetatenilor si crea haos pe piata financiara - VIDEO

Elaborat in graba si in defavoarea oamenilor. Proiectul de lege, prin care moldovenii vor fi obligati sa restituie miliardul furat ar putea goli buzunarele cetatenilor si crea haos pe piata financiara - VIDEO
Embed:

Proiectul de lege, prin care moldovenii vor fi obligati sa restituie miliardul furat, a fost elaborat in graba si in defavoarea oamenilor. Este concluzia Centrului de Analiza si Prevenire a Coruptiei, care a examinat minutios documentul. Expertii spun ca legea va goli buzunarele cetatenilor, iar astfel se va crea haos pe piata financiara. Ministrul Finantelor, Octavian Armasu spune ca acestia sunt doar speculatii.

 

Viorel PARVAN, EXPERT: “A fost incalcata valoarea generala de elaborare a unui act legislativ, ori orice act este in favoarea ceatenilor...”

 

Galina BOSTAN, EXPERT: “Proiectul in sine este viciat, oamenii trebuie sa plateasca ceea nu au cheltuit... Nu explica principalul care vor fi efectele social-economice.”

 

Potrivit expertilor, proiectul de lege prin care statul se obliga sa intoarca miliardul furat, a fost elaborat in graba, pe ascuns si fara a fi consultat de experti, inclusiv internationali.

 

Galina BOSTAN, EXPERT: “De ce pe un termen de 20 de ani de ce pentru o dobanda de cinci la suta...”

 

Viorel PARVAN, EXPERT: “Cum a fost facut el noi nu stim el vine sa acopere faradeligile comise in 2013 sau acopera pe cineva dintre politicieni. Noi nu stim ce s-a intamplat cu acesti bani, de ce si unde au mers...”

 

Centrul de Analiza si Prevenire a Coruptiei, care este o organizatie neguvernamentala, recomanda ca inainte de a ajunge in Parlament proiectul sa fie discutat si cu societate civila. Solicitat de Pro tv, ministrul Finantelor, Octavian Armasu a declarat ca documentul a fost elaborat conform legii, iar restul sunt doar speculatii.

 

Acum o luna guvernul a solicitat biroului Permanent al Parlamentului sa examineze in regim prioritar proiectul de lege care prevede rambursarea celor 13,58 de miliarde de lei. Dupa ce un miliard de dolari a disparut din cele 3 banci falimentare, BNM le-a acordat acestora un imprumut de 13,6 miliarde de lei. Suma a fost garantata de guvern, insa cele 3 institutii nu au mai intors banii, care s-au transformat in datorie publica, ce urmeaza sa fie achitata din bugetul de stat.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn