Google+

Europenii vor baga mai multi bani in afacerile moldovenilor. UE si Banca Mondiala vor pune in bataie patru milioane de euro. Cum vei putea beneficia de ei - VIDEO

Europenii vor baga mai multi bani in afacerile moldovenilor. UE si Banca Mondiala vor pune in bataie patru milioane de euro. Cum vei putea beneficia de ei - VIDEO
Embed:

Europenii vor baga mai multi bani in afacerile moldovenilor. Pentru urmatorii trei ani, Uniunea Europeana si Banca Mondiala vor pune la bataie inca 4 milioane de euro pentru cei care vor sa-si dezvolte o afacere. Micii antreprenori vor fi nu doar sprijiniti financiar, dar si instruiti despre cum sa-si promoveze produsele pe piata.

 

"Eu nu am studii antreprenoriale, insa gustul banilor a venit de atunci de cand mi-am lansat afacerea..."

 

Agricultor si proprietar al unei ferme de vaci si oi din Nisporeni, Vitalie Lazar spune ca a accesat peste 600 de mii de lei din fonduri europene. Cu acesti bani a cumparat tehnica agricola, dar si vaci din Germania. 

 

"Acum cresc vacile si comercializez produsele pe piata locala..."

 

 In ultimii zece ani de cand sunt implementate proiectele de sprijinire a micilor antreprenori, Uniunea Europeana si Banca Mondiala au investit peste 235 de milioane de lei, fiind create aproape 4000 de locuri de munca. 

 

Alexander KREMER, DIRECTOR DE TARA BANCA MONDIALA: "Viitorul economiei Moldovei este in sectorul sau privat."

 

 Pirkka TAPIOLA, SEFUL DELEGATIEI UNIUNII EUROPENE: "10 ani în care am depus mult efort şi s-au făcut lucruri grandioase."

 

 Pentru urmatorii trei ani, fondul de investitii va fi marit cu inca 4 milioane de euro. 

 

Iulia IABANJI, DIRECTOR ORGANIZATIA PENTRU DEZVOLATERE A INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII: "Vom ajuta tinerii in special, dar si femeile...."

 

 In cadrul programului ODIMM sunt create si laboratoare de afaceri, unde micii antreprenori sunt instruiti despre cum sa-si dezvolte afacerile, dar si despre cum sa-si promoveze produsele atat pe piata de la noi, cat peste hotare. Doritorii pot depune o solicitare la Organizatia pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn