Google+

Expozitia de autobuze din centrul capitalei s-a incheiat mai devreme decat era preconizat. Vehiculele au fost mutate in parcul de autobuze, iar cateva au fost puse pe ruta - VIDEO

Expozitia de autobuze din centrul capitalei s-a incheiat mai devreme decat era preconizat. Vehiculele au fost mutate in parcul de autobuze, iar cateva au fost puse pe ruta - VIDEO
Embed:

Expozitia de autobuze din centrul capitalei s-a incheiat mai devreme decat era preconizat. Vehiculele au fost mutate in parcul de autobuze, iar cateva au fost puse pe ruta. Primaria sustine ca a semnat contractul de vanzare pentru ca nu stia ca firma descalificata a contestat licitatia.

Liderul PL afirma ca autoritatile s-au grabit sa le ascunda pentru ca sunt vechi. Chirtoaca va fi dat in judecata pentru declaratii false, spun cei care au adus vehiculele. 

 

Cele 25 de vehicule au fost mutate azi dimineata din Piata Marii Adunari Nationale in Parcul Urban de Autobuze, desi initial primaria anunta ca acestea vor ramane acolo pana in ziua alegerilor.

 

Responsabilii spun ca expozitia a fost inchisa pentru ca vehiculele au fost deja cumparate. Dupa ce ieri firma de la Bucuresti, descalificata de la licitatie, a acuzat autoritatile ca au semnat contractul ilegal in conditiile in care aceasta a depus o contestatie, astazi primarul interimar spune ca nu a stiut despre un asemenea document.  

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “ Noi, nu am primit nicio contestatie, nu am fost anuntati.

 

Responsabilii de la Agentia pentru Solutionarea Contestatiilor spun ca doar conducerea institutiei ne-ar putea spune ce s-a intamplat cu documentul care ieri a disparut de pe site. Dar directorul agentiei, democratul Anatolie Zagorodnii, care a fost numit in functie luna aceasta, nu ne-a raspuns la telefon.     

 

Intre timp, reprezentatul firmei ISUZU din Turcia dar si cei care au adus autobzuele la Chisinau spun ca il vor da in judecata pe Dorin Chirtoaca pentru ca a afirmat ca  autobuzele ar fi vechi si au fost inundate in Turcia, lucru care nu ar fi adevarat.

 

Sticla sparta filmata de fostul primar este rezultatul lui incident la frontiera, spun acestia. 

 

Serghei DARADUR, REPREZENTANTUL FIRMEI CARE A LIVRAT AUTOBUZELE: “Aceasta afecteaza reputatia noastra. Dupa decizia instantei vrem sa primim compensatii de la domnul Chirtoaca in valoare egala cu pretul unui autobuz.”

 

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PL“: Firma care a livrat pentru prima data autobuze la Chisinau, spune ca vehiculelel au fost aduse la un pret mai mic decat in alte state pentru ca erau deja in stoc."

 

Hande UGUR, DIRECTORUL COMERICIAL AL COMPANIEI “ISUZU” DIN TURCIA: “Aceste autobuze, din cate stiti, au fost livrate foarte rapid. Am produs unitati noi pentru Romania si le-am livrat intr-un timp mai lung, de 6-8 luni. Deci, acesta este motivul.'

 

Dupa ceremonia oficiala, functionarii de la primarie s-au plimbat cu un autobuz. Ruslan Codreanu care a lasat in grija democratilor lansarea ultimelor rute de troleibuz, deja nu lipstese de la nicio inagurare.

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “La vara veti candida?- Sa ajungem pana la vara, mai inca multe de facut. Reprezentatii partidului din care faceti parte, au zis ca nu participa la aceste alegeri dar se pregatesc pentru alegerile locale? - Eu ce am cu asta."

 

Soferul a tinut sa-i arate primarului interimar pe ce drum este nevoit sa circule. 

 

“Nu stiu cum vor rezita.”

 

 Primele vehicule au fost puse pe ruta astazi, spun reprezentantii Parcului Urban de Autobuze. Astfel va fi redeschisa ruta numarul 19, iar autobuzele vechi de pe rutele 5 si 26 vor schimbate cu altele noi.Scandalul in jurul autobuzelor a inceput dupa ce firma din Romania a anuntat ca a fost descalificata din concurs pe nedrept, desi oferea conditii mai bune si un pret mai mic.

 

Romanii spun ca au despus o contestatie, dar copntractul de vanzare a fost semnat oricum ieri. MoldStreet a scris ca firma din Chisinau care a adus autobuzele de la uzina din Turcia, este inregistrata in off-sfore, mai exact in regiunea separatista Cipru de Nord. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn